Μεγάλο ναυάγιο στην Κάλυμνο

wpid-wp-1446184874534.jpeg

Σοβαρό ναυάγιο μεταξύ της νησίδας Καλολύμνου και της Καλύμνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν βάρκα -στην οποία επέβαιναν πιθανότητα πάνω από 150 πρόσφυγες- ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  από το Λιμενικό, μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από τέσσερα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, ένα πλωτό σκάφος της δύναμης Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma και αλιευτικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 49 άτομα, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει πόσοι πρόσφυγες αγνοούνται. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και ένα κοριτσάκι, το οποίο, όταν το ανέσυραν από τη θάλασσα, δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 5 Μποφόρ.

Υπενθυμίζεται πως άλλο ναυάγιο συνέβη το απόγευμα της Κυριακής βόρεια της Μυτιλήνης και πολύ κοντά στο Μόλυβο. Μέχρι τώρα και μετά από μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, έχουν διασωθεί 242 άτομα, έχουν εντοπιστεί 10 νεκροί (6 παιδιά, 3 άνδρες και 1 γυναίκα) και αγνοούνται ακόμα περίπου 30 άτομα.

http://www.efsyn.gr/arthro/megalo-nayagio-stin-kalymno