Οι 12 άθλοι του Τσίπρα

wpid-wp-1443718832750.jpeg

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται με τα προβλήματα της Ελλάδας σε μια… επική κλίμακα.

Αυτά που πρέπει να κάνει, σύμφωνα με το Sputnik το οποίο τα παραλληλίζει με τους Άθλους του Ηρακλή, είναι τα εξής:

1. Να σκοτώσει το λιοντάρι «Δεν υπάρχουν χρήματα».
Λοιπόν, ο Τσίπρας το έχει ήδη κάνει αυτό με τη δολοφονία του ονείρου της χώρας του για λιγότερη λιτότητα.
Οι Έλληνες ψήφισαν «όχι», αλλά ο Τσίπρας είπε «Ναι» στους υπουργούς της Ευρωζώνης – με αντάλλαγμα τα χρυσά μήλα και παρέμεινε στην νομισματική ένωση – ωστόσο, ανοίγοντας το δρόμο για δυσκολότερα χρόνια για τον ελληνικό λαό.

2. Να σκοτώσει το Λερναίο Όνομα.
Ένα πρόβλημα που συνεχώς βγάζει κεφάλια. Οι ΗΠΑ ζητούν μια λύση στη διαμάχη για την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ, αφότου αρνήθηκαν αίτημα του Τσίπρα να μην αναφέρει η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

3. Να αιχμαλωτίσει το συνταξιοδοτικό Ελάφι της Κερύνειας- χωρίς να βλάψει τους ηλικιωμένους.
Επιφορτισμένος με την περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του επιδόματος τέκνων, ο Τσίπρας θα πρέπει να βρει τη σωστή οικονομική φόρμουλα που δεν θα τιμωρήσει τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία.
Δεδομένου ότι σκληρά οικονομικά μέτρα λιτότητας έχουν εφαρμοστεί, ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 35 τοις εκατό από το 2010.

4. Να σκοτώσει τον Ερυμάνθιο κάπρο της λιτότητας.
Ο Τσίπρας έχει πει ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της χώρας, αλλά η χώρα φοβάται τη λιτότητα – με ποσοστό ανεργίας άνω του 25 τοις εκατό.

5. Να καθαρίσει την κυβερνητική Κόπρο του Αυγεία.
Όχι μια ιδιαίτερα ευχάριστη εργασία, αλλά ο Τσίπρας θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που πολιτικοί και δικαστήρια ασκούν τις δραστηριότητές τους από την κορυφή προς τα κάτω. Το πρώτο είναι η υιοθέτηση ενός νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, για την επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων για να μειωθεί το κόστος – το επικαιροποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα έπρεπε να έχει υιοθετηθεί τον Μάιος 2014.
Το δεύτερο, που υπαγορεύεται από την Ευρωζώνη, είναι να περάσει ένα νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανάκαμψης των τραπεζών και της κατευθυντήριας λύσης, στην ελληνική έννομη τάξη. Αυτό σημαίνει ότι πιστωτές και μέτοχοι υφίστανται τις ζημίες τυχόν μελλοντικής πτώχευσης των τραπεζών, όχι οι φορολογούμενοι.

6. Να σκοτώσει τις Στυμφαλίδες όρνιθες (φοροφυγάδες).
Ο Τσίπρας πρέπει να σκοτώσει το αρχαίο τελετουργικό της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει συνολικά USD $ 41,3 (€ 37.044bn) ευρώ από την φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ένα φορολογικό συντελεστή 34% – το διπλάσιο του μέσου όρου από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

7. Να πιάσει τον Ταύρο.
Σύλληψη των ονείρων των νταήδων αγοριών (και κοριτσιών) των Βρυξελλών, οι οποίοι εξακολουθούν να περιφέρονται και να αναπνέουν στο λαιμό του Τσίπρα, διασφαλίζοντας ότι τα προγράμματα αναδιάρθρωσης του χρέους τίθενται σε ισχύ και εκτελούνται.

8. Να δαμάσει τα άλογα του Διομήδη.
Ο Τσίπρας δεν μπορεί να αφήσει τα άλογα να πάθουν αμόκ και πρέπει να δαμάσει τις σχέσεις με την Τουρκία και την Κύπρο.

9. Να πάρει τη ζώνη της Αμαζόνας βασίλισσας Ιππολύτης.
Ο Πρωθυπουργός πρέπει επίσης να δείξει στους πρόσφυγες και μετανάστες καλοσύνη και γενναιοδωρία, όπως η Αμαζόνα βασίλισσα Ιππολύτη που έδωσε στον Ηρακλή τη ζώνη της.

10. Να αιχμαλωτίσει τα βόδια του Γηρυόνη.
Όσο για την σύλληψη περισσότερων βοδιών, ο Τσίπρας έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τις επαφές της με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων στις ακτές τους.

11. Να πάρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων.
Λοιπόν, ο Τσίπρας το έχει ήδη κάνει αυτό, αφού εξασφάλισε 96 δισεκατομμύρια USD $ σε μετρητά διάσωσης από τους πιστωτές της Ελλάδας – την Τρόικα.

12. Να αιχμαλωτίσει τον Κέρβερο – το σκύλο του Κάτω Κόσμου…
… σαν περισσότερο αδύναμη, η Ελλάδα θεωρείται από κάποιους ως πείραμα λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 12 άθλοι του Τσίπρα μπορεί να είναι σε μια ηράκλεια κλίμακα, αλλά αυτός φέρει τώρα το βάρος του πειράματος λιτότητας της ΕΕ στους ώμους του σαν Άτλας.

http://hellasforce.com/2015/10/01/