Χίλαρι αντιγράφει Αλέξη

wpid-wp-1444406845748.jpeg

Η προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα, προ Ιανουαρίου, και η μετέπειτα πορεία του έχουν ήδη προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύντομα, η στρατηγική του θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Μετά τη συνάντησή του με τον Μπιλ, ο Αλέξης και τα κόλπα του δεν μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητη τη Χίλαρι Κλίντον.

Δεν ξέρω εάν το μάθατε, αλλά εδώ και μερικές ημέρες υπεγράφη η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, ή όπως την λένε και στο χωριό μου, Trans-Pacific Partnership (TPP).

Συμφωνία που καλύπτει το 40% της παγκόσμιας αγοράς, και που Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι επιθυμούν να εξαπλωθεί και στην Ευρώπη. Μάλιστα, το τελευταίο χτύπημα των Αμερικάνων στην προμετωπίδα των γερμανικών εξαγωγών (Volkswagen), δείχνει πως τα πράγματα κινούνται με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας για τη συμφωνία, χαλαρώνει τους περιορισμούς που δεσμεύουν τις πολυεθνικές εταιρείες. Παράλληλα, προβλέπει την ομογενοποίηση της διατλαντικής αγοράς, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό το περιεχόμενό της.

Οι χώρες που την υπέγραψαν, μυστικά και με ξαφνική ανακοίνωση, είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Μεξικό, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Περού, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή και το Βιετνάμ.

Μετά την υπογραφή της TPP, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στις χώρες που θα εφαρμοστεί.

Μεταξύ άλλων, ανοίγει ο δρόμος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λ.π. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό. Παράλληλα, καθιστά αδύνατη την ανατροπή οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης και επαναφοράς της στον δημόσιο έλεγχο.

Ακόμη, καταργούνται οι περιορισμοί που αφορούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, τη χρήση φυτοφαρμάκων, τη διάθεση βοδινού κρέατος με ορμόνες και αυξητικές ουσίες. Επίσης, παύουν να ισχύουν οι δεσμεύσεις για την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι κανόνες αειφορείας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι ευρωπαϊκές οδηγίες για την ποιότητα των καυσίμων, ενώ επεκτείνει τη χρήση της μεθόδου υδραυλικής ρηγμάτωσης στην εξόρυξη φυσικού αερίου. Η τελευταία είναι η κύρια υπεύθυνη για μία σειρά μεγάλων «ατυχημάτων» σε ολόκληρο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Επιπροσθέτως, οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί καταργούν το ρυθμιστικό πλαίσιο που υιοθετήθηκε με την κρίση του 2008.

Εκτός από τις «απελευθερώσεις», η συμφωνία έρχεται να απαγορεύσει το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφορία και τις ευρεσιτεχνίες, ενδυναμώνει τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα, και δίνει στις βιομηχανίες, τις τράπεζες και τις πολυεθνικές τον πλήρη έλεγχο όλης της γνώσης.

Η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου θα έκανε κάθε νεοφιλελεύθερο να έρθει σε οργασμό και μόνο αναλογιζόμενος πόσα χαρίζει στις πολυεθνικές, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αφού τη διάβασαν ταλαιπωρούνται από πολλαπλές ονειρώξεις.

Για να μην έχετε ιδιαίτερες απορίες για το τι εστί TPP, παρακολουθείστε ένα σύντομο βίντεο από τα Wikileaks, όπου εξηγείται με λίγα, απλά λόγια το τι ακριβώς είναι αυτή η συμφωνία.

Το μόνο που δεν προβλέπει η  TPP είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού που βρέθηκε στον Άρη, αν και αυτός θα ήταν ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να καθυστερήσει την εφαρμογή της, με στόχο να το συμπεριλάβει κι αυτό.

Ως γνωστόν, η Χίλαρι σκοπεύει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, και να πάρει επιτέλους το αίμα της πίσω για τις ασωτίες του Μπίλαρου. Ως ακόμα πιο γνωστό, απέναντί της έχει έναν δισεκατομμυριούχο, η υποψηφιότητα του οποίου θα ήταν πολύ αστεία, εάν δεν ήταν παράλληλα και ένα εφιαλτικό σενάριο.

Μάλιστα, εάν ζητούσαν από τον Ντόναλντ Τραμπ να γράψει μία αντίστοιχη συμφωνία, αμφιβάλλω εάν θα τα κατάφερνε τόσο καλά.

Σε αυτό το γεγονός αποφάσισε να βασιστεί και η Χίλαρι, που επικαλούμενη την αμνησία που δεν χτυπάει μόνο τους Έλληνες, εδώ και λίγες ημέρες υποστηρίζει πως δεν… υποστηρίζει την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου.

Τι κι αν ως υπουργός Εξωτερικών στήριξε τουλάχιστον 45 φορές  τη συμφωνία (βάζοντας της βάσης της δημιουργίας της), και ο άντρας της ήταν εκείνος που έριξε τις τελευταίες πύλες του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως; Σήμερα εμφανίζεται έτοιμη να τις ξαναχτίσει και να προστατέψει το πόπολα από τις αδηφάγες πολυεθνικές εταιρείες.

Ήδη, η Χίλαρι δήλωσε πως όταν βγει Πρόεδρος θα σκίσει τη συμφωνία TPP, θα την καταργήσει με ένα άρθρο και ένα νόμο και θα πάει σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές.

Οι εξαγωγές της χώρας μας έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια κατακόρυφα. Ευτυχώς, σήμερα εξάγουμε τον Αλέξη. Το brand name έχει ήδη εξασφαλίσει η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα καθαρίζει το σπίτι των Κλίντον και έκανε το κονέ με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Μετά από αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ κατατρομαγμένος κάλεσε εσπευσμένα τον Κυριάκο να σταθεί στο πλευρό του και να του μεταλαμπαδεύσει τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, με τον τελευταίο να του ρίχνει πόρτα, αφού αυτή την περίοδο έχει τον δικό του προεκλογικό αγώνα και δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα.

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/10/09