Οι δανειστές ετοιμάζονται να “λήξουν” μια ακόμη κυβέρνηση;

wpid-wp-1482825031893.jpeg

Πάνω από 6 δις ευρώ τοκοχρεολύσια που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2017 σφίγγουν την θηλιά στην κυβέρνηση Τσίπρα καθώς χωρίς την β΄αξιολόγηση που θα είναι πιο ατιμωτική από όλες τις προηγούμενες λεφτά δεν πρόκειται να δει η χώρα.

Μετά και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα πρόσωπα των Σόιμπλε και Τόμσεν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ακόμη πιο πολύ για την κυβέρνηση. Το ΔΝΤ παραμένει στο πρόγραμμα γιατί όπως επισημαίνει και ο Στέλιος Κούλογλου στην συνέντευξή του δεν πρόκειται να περάσει από την γερμανική βουλή τυχόν απομάκρυνση του ΔΝΤ από το σχήμα των δανειστών. Αλλωστε η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αποτελεί προυπόθεση για την εκταμίευση των 86 δισ. ευρώ του δανείου από τον ESM.

Τόσο ο Σόιμπλε, όσο και ο Τόμσεν έχουν ξαναβάλει στο τραπέζι του Προκρούστη εκ νέου το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό που υποτίθεται ότι είχαν κλείσει. Για την ακρίβεια έχουν βάλει στο τραπέζι τον Τσίπρα και όπου νάναι θα αποφασίσουν την μέθοδο με την οποία θα τον βγάλουν εκτός κυκλοφορίας όπως έκαναν και με τους προηγούμενους μνημονιακούς πρωθυπουργούς. Ο Κούλογλου το βλέπει το κακό να πλησιάζει γι΄αυτό μιλώντας στο ΑΠΕ υποστηρίζει ότι πρέπει να έχει η κυβέρνηση τον έλεγχο των κινήσεων. Δηλαδή να πάει το συντομότερο σε εκλογές μια και τα δημοψηφίσματα τα έχει μάλλον εξαντλήσει.

Το σκληρό σημείο-γράφει ο Γιάννης Αγγέλης στο Capital.gr- που θα καθυστερήσει τη β’ αξιολόγηση είναι η συγκεκριμενοποίηση και νομική κατοχύρωση των μέτρων που θα αποτελέσουν τον μηχανισμό διασφάλισης των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 και για πέντε τουλάχιστον χρόνια. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι, παρά τη δεδηλωμένη αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η άμεση απαίτηση για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, δεν απορρίπτεται το ενδεχόμενο επανεξέτασης του ύψους του πλεονάσματος μετά το 2018, αλλά αποκλείεται αυτό να συζητηθεί τώρα…

Η γερμανική πλευρά είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την άκαμπτη στάση της, με πρόχωμα πάντα τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τον μηχανισμό/”κόφτη”, τους επόμενους μήνες –ακόμα και μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου την άνοιξη–, καθώς εκτιμά ότι οι γαλλικές και ολλανδικές εκλογές θα οδηγήσουν σε πολιτικές ανακατατάξεις που θα ενισχύσουν την επιρροή Σόιμπλε στο Eurogroup. Στο μεταξύ το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει την Επιστολή Μετανοίας του Τσακαλώτου κάνει ακόμη πιο αξιοθρήνητη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Τυχόν επανάληψη του τσαμπουκά του 2015 θα σημάνει πανωλεθρία για τη χώρα. Ηδη με το που αποτόλμησε ο Τσίπρας τον μπουναμά άρχισαν να πέφτουν μία μετά την άλλη οι καρπαζιές για να φθάσουμε σήμερα στο σημείο ναη κυβέρνηση να ντρέπεται για τις επιστολές που υπέγραψε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και καθώς και το Κυπριακό βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «ALCATRAS» με σημαία Τουρκίας προσάραξε σε αβαθή σε απόσταση 40 μέτρων από την ακτή της Κω!

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας της Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του kosnews24.gr, δύτης προσέγγισε το πλοίο αλλά λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δει το ρήγμα που έχει υποστεί το ALCATRAS,ενώ είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πλοίο οι ελληνικές αρχές με σκάφος, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα γνωστό το τι μεταφέρει. Ο Καπετάνιος του πλοίου συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, ενημερώνοντας ότι μεταφέρει σκάλες και άλλα υλικά. Ο Καπετάνιος είχε ζητήσει να έρθει ρυμουλκό από την Τουρκία κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των διεθνών κανονισμών. Να δούμε την συνέχεια αυτής της περίεργης προσάραξης.


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή