Ακριβά θα πληρώσουμε τις… μαγκιές του Τσίπρα – Νέα μέτρα 150 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ στα νησιά

wpid-wp-1482824672371.jpeg

«Κοστούμι» με μέτρα ύψους 100 έως 150 εκατ. ευρώ ετοιμάζουν οι δανειστές στην κυβέρνηση, πέραν των δεσμεύσεων Τσακαλώτου για περικοπές στις συντάξεις «αν χρειαστεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στην Κομισιόν έφτασε μήνυμα από τους θεσμούς πως μετά την αποδοχή της επιστολής Τσακαλώτου, κύκλοι των δανειστών θέτουν ήδη ζήτημα λήψεως ισοδυνάμων μέτρων για την αναστολή των αυξήσεων του ΦΠΑ.

Τα μέτρα αυτά θα αφορούν το 2017, είναι άσχετα από την παροχή στους συνταξιούχους που σχετίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και οι δανειστές ήδη τα ποσοτικοποιούν, εκτιμώντας τα σε περίπου 100-150 εκατ. ευρώ.

Πολλοί στην Ευρώπη (και ειδικά στο Βερολίνο) εκτιμούν πως η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζει ξανά έλλειμμα αξιοπιστίας, επειδή ενήργησε μονομερώς και χωρίς να επιδώξει προηγουμένως να έχει συνεννόηση με τους θεσμούς στο θέμα των εξαγγελιών Τσίπρα.

Θέτουν ήδη θέμα αδιαφάνειας στους χειρισμούς της κυβέρνησης και βάζουν στο τραπέζι την επανεξέταση του μέτρου για τον ΦΠΑ, όχι ως απειλή για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αλλά ως μέρος της ευρύτερης β΄αξιολόγησης και των μέτρων της περιόδου 2017-2020, για τα οποία έχει προκύψει αδιέξοδο εδώ και τρεις μήνες.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή