Μόνο μη γίνει η στραβή…

wpid-wp-1447501276266.jpeg

Στο Παρίσι ζουν παιδικοί μου φίλοι. Μία εξ αυτών είναι η πολυτιμότερη που έχω και όχι επειδή με φιλοξενεί όταν πηγαίνω εκεί. Απλώς είναι πολύτιμη. Το πρώτο γαμημένο μισάωρο δε σήκωνε το τηλέφωνό της. Δυο, τρεις, τέσσερις φορές…

Είναι άραγε έγκλημα ότι εκείνες τις στιγμές, οι σκέψεις, οι συσχετισμοί και οι συμψηφισμοί που θα έκανα σε άλλη περίπτωση μεταξύ ανυποψίαστων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Παρίσι και αθώων ανθρώπων που πνίγονται στη Μεσόγειο, δολοφονούνται στην Παλαιστίνη, σφάζονται στη Συρία και όπου αλλού, μπήκαν στην άκρη; Αν ναι, ειλικρινά στον πούτσο μου. Μ’ ένοιαζε να είναι καλά η Κατερίνα και η Μαρία. Και ευτυχώς ήταν και είναι καλά. Φρικαρισμένες, αλλά καλά.

Και η σημαντική «λεπτομέρεια». Αν και το Bataclan βρίσκεται 10 λεπτά από το σπίτι τους, αν και την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμη ο αριθμός των νεκρών, εκείνες επέμεναν να θεωρούν ηλίθιους όσους αρνούνται λύσεις στο προσφυγικό και σωτηρία στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ακόμη και την ώρα που αγωνιούσαν για φίλους και συναδέλφους τους στο Παρίσι ήταν κάθετα αντίθετες με φράχτες και κλειστά σύνορα.

Και τώρα πλέον πιο ψύχραιμα. Ποια να είναι η διαφορά μεταξύ των ρατσιστόμουτρων που βλέπουν στο πρόσωπο τού κάθε μουσουλμάνου έναν τρομοκράτη, από τους ντε και καλά πρωτοπόρους του πνεύματος και του αγώνα οι οποίοι επιμένουν με πάθος από χτες να βρίζουν τις θρησκείες και να χρεώνουν σε αυτές την πλήρη ευθύνη για το μακελειό στο Παρίσι; Ειλικρινά, στο συγκεκριμένο θέμα δε βρίσκω καμία διαφορά.

Δηλαδή αυτοί που υποτίθεται ότι σκέφτονται κάπως περισσότερο από τους άλλους, τόσα κατάλαβαν μέχρι τώρα; Ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι θρησκευτικός πόλεμος; Δεν έχουν καμία σχέση τα πετρέλαια; Δεν έχουν καμία σχέση οι αμερικανοί που θέλοντας να ρίξουν τον Άσαντ ενίσχυαν με χρήμα και όπλα όποιον ήταν έτοιμος να του επιτεθεί; Δεν έχουν καμία σχέση οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έκαναν τις τυφλές μπροστά στο Ισλαμικό Κράτος γιατί έτσι βόλευε τα συμφέροντά τους;

Οι θρησκείες μέσα στους αιώνες έχουν εκμεταλλευτεί τα πάντα στον μέγιστο βαθμό κι έχουν εγκληματήσει σε κάθε φανερή ή κρυφή σταυροφορία, κορανοφορία και βουδοφορία τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι φανερό ότι η θρησκεία έχει χρησιμοποιηθεί από το Σύστημα, τα Οικονομικά Συμφέροντα, την Εξουσία για να στρατολογήσει μικρόμυαλους και να τους φανατίσει σε βαθμό που μπορούν να χειραγωγηθούν με απίστευτη άνεση.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχαν οι φανατικοί των θρησκειών, τα Οικονομικά Συμφέροντα θα έβρισκαν τρόπους για να στρατολογήσουν χουλιγκάνους των γηπέδων, παθιασμένους UFOλάγνους, πωρωμένους vegetarians, τρελαμένους τζουντόκα ή κι εγώ δεν ξέρω ποιους άλλους. Όπου υπάρχει φανατίλα και κόλλημα υπάρχει κι ένας διαχειρίσιμος κάλος στον εγκέφαλο.

Έχετε διαβάσει τη δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, συνταγματάρχη Στίβεν Γουόρεν, σχετικά με το σχεδιασμό των βομβαρδισμών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχει ο ISIS; Είπε ο τύπος αυτός: «Πιστεύουμε ότι αποκόπτοντας τον πετρελαϊκό εφοδιασμό της οργάνωσης, μπορούμε να επισπεύσουμε την καταστροφή της. Ενώ οι επιθέσεις στόχευαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και στο παρελθόν, αυτές τμηματικά επισκευάζονταν εύκολα ή τοποθετούνταν αλλού. Για αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε μια διεξοδική ανάλυση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να πλήξουμε τις πετρελαιοπηγές για να τους ανακόψουμε για μεγαλύτερο διάστημα και ουσιαστικά. Ο στόχος δεν είναι η ολοκληρωτική καταστροφή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, αλλά το κλείσιμο τους για μεγαλύτερη περίοδο. Θα υπάρξει μέλλον μετά τον πόλεμο –ο πόλεμος θα τελειώσει– γι αυτό δεν θέλουμε να καταστρέψουμε εντελώς αυτές τις εγκαταστάσεις σε βαθμό που να μην επισκευάζονται».

Όταν, λοιπόν, οι αμερικανοί βομβαρδίζουν πετρελαιοπηγές, το κάνουν με χειρουργική ακρίβεια διότι στο μέλλον θέλουν να τις έχουν δικές τους. Όταν βομβαρδίζουν ανθρώπους το κάνουν με το σύστημα «όποιον πάρει ο χάρος». Αμάχους θα πάρει; Νοσοκομεία θα γκρεμιστούν; Παιδιά θα εξαϋλωθούν; Στ’ αρχίδια τους. Το αμερικανικό όνειρο μπορεί να ζήσει και χωρίς παιδιά από την Ασία και την Αφρική. Αυτό, λοιπόν, δεν το λέει το Βατικανό, αλλά ο εκπρόσωπος των αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών, το Πεντάγωνο.

Θέλετε να μάθετε πως βλέπουν και τους πρόσφυγες οι Γερμανοί; «Ως επένδυση». Ξεκάθαρα το γράφει η Deutsche Welle. Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου υπολόγισε ότι κάθε πρόσφυγας στοιχίζει κατά μέσο όρο 12.000 ευρώ τον χρόνο. «Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης προοπτικής για τον υπολογισμό του κόστους. Με ενοχλεί όταν οι δαπάνες για τους πρόσφυγες θεωρούνται αποκλειστικά έξοδα. Διότι όταν επενδύουμε σήμερα σε νηπιαγωγεία και σχολεία για τα παιδιά μας, πάλι πρόκειται για έξοδα. Αυτές οι επενδύσεις θα επιδράσουν οικονομικά στη Γερμανία σε 20 με 30 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τους πρόσφυγες. Θα πρέπει να αντιληφθούμε τις δαπάνες ως επένδυση», είπε ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και όχι κάποιος ιμάμης, μουεζίνης ή καδής.

Οι ιμάμηδες μπορεί να φουντώνουν όνειρα κι ελπίδες για παραδείσους με παρθένες, αλλά ιερό πόλεμο δεν κήρυξαν ακόμη. Όταν το κάνουν, θα το καταλάβουμε αμέσως επειδή πράγματι τότε ο κώλος μας θα πάρει φωτιά. Αυτή τη στιγμή όλοι οι δολοφονημένοι, πνιγμένοι και ξεριζωμένοι είναι θύματα Οικονομικού Πολέμου. Το αν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδίου των Οικονομικών Συμφερόντων ή πρόκειται για την επανάληψη ενός φαινομένου Αλ Κάιντα, που αφού ταΐστηκε από τις ΗΠΑ στη συνέχεια γλυκάθηκε και δεν ήθελε να αποποιηθεί τα κέρδη της, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία του χρόνου.

Για την ώρα, θεωρώ από ατυχές έως απεχθές –ανάλογα με την πρόθεση – να μπαίνουν στο στόχαστρο των αποκλειστικών ευθυνών για τρομοκρατικές επιθέσεις, με δράστες κουστουμάτους ή μασκοφόρους, οι θρησκείες. Ένα πογκρόμ σε ολόκληρη τη Δύση εναντίον των μουσουλμάνων θα ήταν μια νέα τεράστια ντροπή για την ανθρωπότητα και δυστυχώς θα είχε ως ηθικούς αυτουργούς ανθρώπους που κατά τ’ άλλα μάχονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου, χρώματος και θρησκείας. Εκτός κι αν γίνονται εκπτώσεις σε αυτό ανάλογα με το τι βολεύει τις ιδεολογικές(;) εμμονές του καθένα. Στο έγκλημα της στοχοποίησης αθώων ανθρώπων ελάχιστη σημασία έχει το κίνητρο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

http://kartesios.com/