Έλα να το βρούμε παρέα

5790

Δε θα χορτάσουν ποτέ τα μάτια μου δάκρυα για εκείνους που άδικα υποφέρουν.
Δε θα στερέψει ποτέ η ψυχή μου από χώρο για κάθε έναν που γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο αυτού του κόσμου.

Μου λες και μου ξαναλές πως νοιάζομαι μονάχα για τους ξένους και παραγκωνίζω τους οικείους, τους συμπατριώτες μου, μα αν ερχόσουν κι εσύ να βοηθήσεις θα έβλεπες πως ήμουν εκεί. Και στην ανάγκη του συνέλληνα και στην ανάγκη του ξένου. Μου λες δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα και θυμώνεις με αυτούς που έχουν και προτιμούν να τα δώσουν στους ξένους. Κανείς μας δεν έχει! Βάζουμε τα κουκιά κάτω και τα μοιράζουμε και να που γίνονται πολλά! Αναρωτήθηκες άραγε γιατί γίνονται πολλά κι από τα άδεια τα καλάθια μας ξεπηδάνε συνέχεια ψωμιά; Κανείς μας δεν έχει τίποτα περισσότερο από τα χέρια του. Με αυτά τα χέρια θα ανακατέψουμε την κατσαρόλα, με αυτά τα χέρια θα πλέξουμε κουβέρτες, με αυτά τα χέρια θα ράψουμε παντελόνια. Ο καθένας μας μόνος του δεν είναι κανένας, μα σαν γινόμαστε παρέα ξαφνικά όλα περισσεύουν και η χαρά και το ψωμί και η δύναμη και το κουράγιο!

Προτιμάς να είσαι απέναντι γιατί κάποιος τάχα απειλεί την πατρίδα σου και το Θεό σου. Κάπου το έχασες όμως, όπως πολλές φορές το χάσαμε κι εμείς. Γιατί δεν έρχεσαι μαζί μας λοιπόν να το βρούμε παρέα; Κάπου σε κάποια από αυτές τις αγκαλιές σίγουρα χωράς κι εσύ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°