H Γεννηματά διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, έρχεται ο Βενιζέλος

wpid-wp-1452800890834.jpeg

ΠΑΣΟΚ τέλος!
Η Φώφη Γεννηματά μέσα από μια θολή πολιτική γραμμή (ακόμη και από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης απουσίαζε) κατάφερε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι της Πέμπτης διέγραψε τον Γρηγοράκο και όπως όλα δείχνουν η μόνη ελπίδα να υπάρξει κεντρώος χώρος είναι η επιστροφή του Βενιζέλου. Την ίδια στιγμή η ΝΔ έχει εκτιναχθεί σε ένα ποσοστό 52% με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφει τάχιστα στο 4%. Από τις Βρυξέλλες τώρα λένε πως είναι θέμα μηνών και όχι εβδομάδων η διαβούλευση.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε μια περίεργη προειδοποιητική δήλωση από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ: «Η ρευστότητα στην Ελλάδα μπορεί να στενέψει ξανά τον Φεβρουάριο» τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του οργανισμού μέσω του οποίου διοχετεύονται τα ευρωπαϊκά δάνεια στην Ελλάδα.

Η δήλωση του Γερμανού Κλάους Ρέγκλινγκ έχει δύο αναγνώσεις: Μπορεί να αναφέρεται στο γεγονός ότι οι δυνατότητες αύξησης των κρατικών εσόδων εξαντλούνται διότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν πληρωθεί όσοι φόροι έπρεπε να καταβληθούν και ενδέχεται να εννοεί ότι μετά τον Φεβρουάριο το Δημόσιο θα δυσκολευτεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Σε συνδυασμό με την δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η αξιολόγηση θα έχει διάρκεια καθώς η Ελλάδα δεν έχει άμεσες δανειακές ανάγκες, η προειδοποίηση του κ. Ρέγκλινγκ δημιουργεί ένα νέο τοπίο πιέσεων προς την ελληνική πλευρά.

http://kourdistoportocali.com/news-desk/109724/


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">