ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ!!!

wpid-wp-1449524218104.jpeg

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΈΡΑΣΕ ΗΡΕΜΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ…. ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

Επιφανειακή είναι η ηρεμία που φαίνεται να υπάρχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο βάθος επικρατεί αναβρασμός χωρίς προηγούμενο.

Γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με τα αντιλαϊκά μέτρα που καλούνται κάθε τόσο να υπερψηφίσουν κόντρα σε όσα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά αλλά και διότι οι κυβερνητικοί βουλευτές συναντούν κλειστές πόρτες στα υπουργεία, ενώ δεν έχουν καμιά επαφή με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα. Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, η ανθεκτικότητα της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί σκληρά στην ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, που θα γίνει εκτός απροόπτου τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταψηφίσουν, ενώ ανάλογα σκέφτονται να κινηθούν τέσσερις ακόμη. Πρόκειται κυρίως για βουλευτές προερχόμενους από την περιφέρεια, που δεν ανήκουν στον κύκλο των αναγνωρίσιμων και των προβεβλημένων. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, η κυβέρνηση θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. «Δεν αντέχουμε να ψηφίσουμε νέες περικοπές των συντάξεων», «δεν γίνεται να ψηφίζουμε όλα αυτά που ως αντιπολίτευση καταγγέλλαμε», «δεν ήρθαμε στην εξουσία για να γίνουμε διαχειριστές των Μνημονίων» κ.λπ. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις αιτιάσεις που διατυπώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι εκείνοι που έχουν αποφασίσει να υπερψηφίσουν τις ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό.

Περισσότερο έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων εκλέγονται στην επαρχία, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και γίνονται αποδέκτες των διαμαρτυριών τους. «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους», λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή οργή επικρατεί μεταξύ των βουλευτών, διότι στην προσπάθειά τους να έρθουν σε επαφή με τους υπουργούς για να συζητήσουν ή να προωθήσουν ένα ζήτημα της περιφέρειάς τους «πέφτουν σε τοίχο». Οι διαμαρτυρίες τους για τη συμπεριφορά των υπουργών έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, που έστειλε μήνυμα στα κυβερνητικά στελέχη να ανοίξουν τις πόρτες στους βουλευτές. Ωστόσο, εξίσου έντονα είναι τα παράπονα των τελευταίων και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
image

http://hellasforce.com/2015/12/07/