Τι παιχνίδι μαγειρεύει με Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

wpid-wp-1449601302446.jpeg

O Kυριάκος Μητσοτάκης είναι το πρώτο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ που τάχθηκε επίσημα υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. Να είναι άραγε ο μόνος; Κάθε άλλο. Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είναι λαγός μεγάλων πολιτικών εξελίξεων.

Οι πληροφορίες μου είναι σαφείς. Δεκάδες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών ετοιμάζουν την επιχειρηματολογία τους για τη μεγάλη κωλοτούμπα, αν και όποτε παραστεί ανάγκη. Είναι βέβαιοι ότι τα προβλήματα δεν λύνονται από μία κυβέρνηση 153 βουλευτών και ότι αργά ή γρήγορα το πολιτικό σύστημα θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα.

Συναίνεση ή εθνική καταστροφή.

Η αντιμνημονιακή ρητορική της ηγετικής ομάδος της ΝΔ έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την ηγεσία του ΕΛΚ, που, έχοντας πειστεί για τις προθέσεις του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους εταίρους , πιέζει τους εν Ελλάδι ομοιδεάτες της για αλλαγή πλεύσης το ταχύτερο δυνατό. Το χορό της συναίνεσης σέρνει αυτόκλητος εδώ και καιρό ο Κ. Καραμανλής, στάση που έχει εκτιμήσει ο Τσίπρας επιλέγοντας για νευραλγικές θέσεις της κρατικής μηχανής πολλούς παλαιούς συνεργάτες του.

Ο δεύτερος ο στυλοβάτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της κεντροδεξιάς είναι ο προταθείς από τον Κ. Καραμανλή πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Πρ. Παυλόπουλος φέρεται να είναι ο πρώτος σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρίως σε θέματα θεσμών, αλλά και σε άλλα θέματα, ρόλος που ξεπερνά τις αρμοδιότητες του. Αποφασιστικής σημασίας θεωρείται η στήριξη της κυβέρνησης και από τον επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο, που φέρεται να έχει ξεπεράσει την πικρία του από τη στάση του Τσίπρα στο θέμα της προεδρικής εκλογής. Όλα δείχνουν ότι το φρούτο της συναίνεσης ωριμάζει.
image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/ti-pexnidi-magirevi-me-tsipra-o-kiriakos-mitsotakis