O πιο έξυπνος λαός κι άλλες ανοησίες

wpid-wp-1449583227857.jpeg

O πιο έξυπνος λαός κι άλλες ανοησίες
Πάει πιά αρκετός καιρός που υποπτεύομαι ότι είμαστε στην πλειονότητα ένας λαός κατά βάσιν ηλιθίων, δηλ.το ποσοστό των πραγματικά βλακών –ημιμαθών {αλλά με σθεναρές απόψεις} εχει ξεπεράσει κατά πολύ την κρίσιμη μάζα του 50% και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνον από τα γνωστά στατιστικά στοιχεία, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολιτισμικούς δείκτες, δηλ. ότι είμαστε τελευταίοι  στην Ευρώπη τουλάχιστον, στην ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων* ,όπως και στην πρόσβαση και εκμεττάλευση της πληροφορικής και του διαδικτύου**,πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία,πρώτοι στην παρακολούθηση  τηλεοπτικών εκπομπών- κυρίως trash-*** και στις πρώτες τρείς θέσεις στην παχυσαρκία ενηλίκων και στο κάπνισμα,όπως και στα τροχαία ατυχήματα,τελευταίοι στην ζωοφιλία,τελευταίοι στην αξιολόγηση των ΑΕΙ****κ.α.

Ομοίως επίσης θα παραβλέψω τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων,αποδίδοντάς τα περισσότερο στο θυμικό των Ελλήνων και στο υπερτροφικό υπερεγώ του λαού παρά στο προφανές διαζύγιο με την λογική.

Όχι,…περισσότερο πηγάζει από το γεγονός ότι σε οποιες κοινωνικές εκδηλώσεις παρευρίσκομαι οι συνήθεις απόψεις, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι-χωρίς να ξεχνώ το Charlie Hebdo και ιδιαίτερα από την πλευρά του ΙΣΧΥΡΟΥ φύλου- δηλ. των γυναικών  και το χειρότερο ότι δηλώνουν τοποθετημένες κάπου στήνΑριστερά-είναι συμπαθείς προς το βαθύ Ισλάμ η το ΙSIS , δηλ  ότι ‘’ναιμεναλλά’’{sic}φταίει πρωτίστως η Δύση λόγω Αποικιών ,πολέμων, διαρκούς εκμεττάλευσης κ.α.Σε ερώτησή μου εάν θα προτιμούσανε να είναι σύζυγος [βλ. απόλυτη υποταγή]καποιου  εξ’αυτων, η εστω φίλη[τόλμα να πεις ότι θέλω να χωρίσουμε γιατί μου αρέσει κάποιος άλλος] η εστω αδελφή [προσπάθησε να φλερτάρεις η απλά να κοιτάξεις κάποιον κυρίως αλλόθρησκο] η απάντησή τους είναι φυσικά ΟΧΙ.

Υ.Γ * O Zac Lacan ισχυριζότανε ότι τρία είναι τα μεγάλα ανθρώπινα πάθη.Το μίσος ,η αγάπη και το πάθος για άγνοια.

Στόν ιό του αμαθούς, ΒEΒΑΙΑ,είμαστε όλοι οροθετικοί, με τον καθένα μας να εκδηλώνει το σύνδρομο σε διαφορετικό γνωστικό τομέα και σε άλλο στάδιο.

** Είμαστε μάλιστα το μοναδικό κράτος στο οποίο οπου κατέστη δυνατή η διείσδυσις της πληροφορικής όπως π.χ στις Εφορίες και στην πολεοδομία τα πράγματα γινανε σαφώς  ΠΟΛΥ χειρότερα-δοκιμάστε να πουλήσετε ένα χωράφι η ένα κάποιο ακίνητο, θα ζήσετε κυριολεκτικά μία τρέλλα-η δε γραφειοκρατία εχει ενισχυθεί σε απίστευτο βαθμό.

***< <Το θέαμα γράφει ο GUY DEBORD- το 1967 παρακαλώ-δεν υμνεί τους άνδρες

και τα όπλα τους αλλά το εμπόρευμα και τα πάθη τους.Δεν

είναι δηλ. παρά το Κεφάλαιο σε τετοιο βαθμό συσσώρευσης

ώστε να μετατρέπεται σε εικόνα.Ο θεατής οσο περισσότερο παρατηρεί τοσο λιγότερο ζεί ,τοσο λιγότερο κατανοεί την δική του  ύπαρξη και την δική του ΕΠΙΘΥΜΙΑ>>.Ατμομηχανη της ζωής ,αλλωστε.}………Ας σκεφτούμε λοιπόν τον σημερινό θεατή ο οποίος δεν είναι κάν μέρος του ¨φαίνεσθαι¨ αλλά ο πλέον παθητικός

καταναλωτής-δέκτης των ανθρώπων-θέαμα.Δηλ.ενα ανδρείκελο ,ένα φάντασμα,ένα ον σε διαρκή έως ελεύθερη

πτώση.Η πιο μεγάλη πτώση μας λεει,βέβαια, ο Hainer Muller στο ¨ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ¨ είναι η πτώση από το ύψος της αθωότητος.

Και σίγουρα δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος για να εξαυλωθεί αυτή η αθωοτητα από την αποχαύνωση της τηλεόρασης.

Χρησιμοποιώντας ,λοιπόν έναν όρο του Μπλανσώ,αυτό το κείμενο μπορώ να πώ ότι απευθύνεται στην¨ακέφαλη κοινότητα¨{la communante’ acephale} δηλ.αυτών πού βιώνουν

Την δυσφορία μέσα στην περιχαρακωμένη γνώση ,στον εγκλεισμό της σκέψης σε υπερειδικεύσεις,με άλλα λογια,

****Εδώ μάλιστα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ στις τελευταίες θέσεις,πρόσφατα μάλιστα κάποια μέσα επαίροντο ότι  κάποια από τα ΑΕΙ μας είναι διαβαθμισμένα μέσα στα πρώτα 500 !!του Κόσμου….-αυτό μου θύμισε μία παλαιά διαφήμιση της μεταφορικής εταιρείας DHL πού ελεγε..< <Ειμαστε σε 210 χώρες.Μπορεί να σας φαίνονται λίγες,αλλά δεν υπάρχουν και άλλες.>>
image

Ο ΑΚΓΙΤΑTΩΡ

ΑΘΗΝΑ 8-12-15