Τι υπάρχει πίσω από τον Κυριάκο

wpid-wp-1452626854583.jpeg

Κέρδισε, λέει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος ασχολείται με την… προσωπική νίκη του αντιστάρ της πολιτικής. Τον αντιηγετικού 47χρονου γιου του αειθαλούς Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η επιτυχία του αδελφού της Ντόρας λέει… άλλα πράγματα.

Να σου πω μόνον μια κουβέντα. Άνθρωπος με όνομα που δεν παίζει, με όνομα άγνωστο, όμως που ξέρει πολλά, που έχει επαφές… απλησίαστες, μου είπε κλείνοντας το μάτι το εξής πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών στην ΝΔ.

«Ο Μεϊμαράκης είναι φαβορί στον πρώτο γύρο, όμως αν βγει δεύτερος ο γιος του Μητσοτάκη, τότε αυτός θα γίνει αρχηγός!».

Έτσι έγινε. Η μεγάλη ανατροπή. Τυχαίο; Όχι, βέβαια. Αποδείχθηκε σ” όσους καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πλάνο. Όχι προσωπικά μονάχα για τον κύριο Κυριάκο. Το σύστημα δεν παίζει μόνον μ” έναν. Ποντάρει και σε δύο, και σε τρεις, ίσως και περισσότερους παίκτες.

Βγάζει το αμερικάνικο κολέγιο στο Ψυχικό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ και μετά Harvard. Κάνει τη «θητεία» του σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην αγορά, να έχει τα χιλιόμετρά του, και το 2004 κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πολιτική. Φοβερά πράγματα. Έρχεται πρώτος στην πιο δύσκολη και ανεξέλεγκτη και αχανή εκλογική περιφέρεια, την Β” Αθήνας.

Ερώτημα. Πού τον ξέρανε και πού τους ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέω για τις γειτονιές της Αθήνας. Και στη συνέχεια, σε κάθε εκλογές, το 2007, το 2009, το 2012, το 2015, ο Μητσοτάκης ανέβαζε πάντα τα ποσοστά του. Είπαμε. Δούλευε το πλάνο.

Έχασε ο Μεϊμαράκης, ο βουτηγμένος στην πολιτική, ο μια ζωή σ” όλα τα κόλπα, παρασκηνιακά κι όχι, άνθρωπος μπασμένος μέσα στο κόμμα, στις πουστιές της κομματικής ζωής, καμμία σχέση με την «παρθένα» Κυριάκος. Απλά η Βαγγέλα ήταν εκτός πλάνου. Μέσα στο πλάνο, όμως όχι να παίξει πρώτο φόντο.

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/ti-iparxi-piso-apo-ton-kiriako

     style=»display:inline-block;width:250px;height:250px»

     data-ad-client=»ca-pub-9897597435333950″

     data-ad-slot=»5336220628″>