Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε εργοδότη που είδε τα e-mail ενός εργαζόμενου του!

20151226122406

Η απόφαση έρχεται τη στιγμή που δικαστήρια και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, προσπαθούν να βρουν λύση στο θέμα της ιδιωτικότητας
Σε μία απίστευτη απόφαση προχώρησε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δικαίωσε εργοδότη, ο οποίος είχε δει τα… προσωπικά e-mail ενός εργαζομένου του!
Η αιτιολογία:
«Δεν είναι παράλογο για έναν εργοδότη να θέλει να βεβαιωθεί πως οι εργαζόμενοι κάνουν τη δουλειά τους την ώρα της εργασίας.
Επίσης, ο εργαζόμενος δεν έπεισε όταν παρουσίασε τον λόγο που χρησιμοποιούσε το Yahoo messenger για προσωπικά μηνύματα.
Δεν υπάρχει ένδειξη που να αποδεικνύει πως ο εργοδότης δεν πέτυχε εξισορροπημένη αντιμετώπιση», απεφάνθη το δικαστήριο.
Ο Ρουμάνος Bogdan Mihai Barbulescu απευθύνθηκε στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας του το 2008, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του εργοδότη προς την απόλυσή του ήταν το αποτέλεσμα παράβασης της ιδιωτικότητάς του.
Ο εν λόγω εργαζόμενος μάλιστα, ο οποίος έκανε την μήνυση, απολύθηκε από τον εργοδότη του, όταν αυτός διάβασε τα μηνύματα του στο «Yahoo! Chat».
Αν και η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, η απόφαση έρχεται τη στιγμή που δικαστήρια και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν να βρουν λύση στο δίλημμα της ιδιωτικότητας έναντι της εθνικής ασφάλειας, μετά από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών.
«Αυτή η απόφαση είναι πολύ σημαντική για αρκετές χώρες της Ευρώπης.
Μέχρι τώρα υπήρχε τεράστια διαφορά μεταξύ της ικανότητας των εργαζομένων να παρακολουθούν πράγματα για τη δουλειά σε σχέση με προσωπικά μηνύματα.
Αυτή η απόφαση θα ταρακουνήσει όλη αυτή την ισορροπία»,εξηγεί ο Michael Burd, στέλεχος στη Lewis Silkin LLP του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr
Βασίλης Μεταξάς
Βασίλης Μεταξάς
Δημοσιογράφος

http://bankingnews.gr



style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="5336220628">