Σαν σήμερα το 1642 είπε ότι η Γη γυρίζει…

wpid-wp-1455128288198.jpeg

Η Γη γυρίζει, είπε ο Γαλιλαίος. Ρε, τον παληάνθρωπο, την αδερφάρα του κερατά τι έβγαλε από το μυαλό του! Πανικός στο Βατικανό! Τέτοια απειλή με τίποτα δεν την περιμέναμε, μάλιστα από ένα δικό τους άνθρωπο, τον Γαλιλαίο, που τον ταΐζανε και τον ποτίζανε και κάνανε τα στραβά μάτια στις σεξουαλικές του αταξίες.

Τον καλέσανε αμέσως να παρουσιαστεί τον Γαλιλαίο και βρέθηκε μπροστά σ’ ένα ρασοφόρο με μαύρα μάτια, μύτη μελιτζάνα, φάτσα κωλομπαρίστικη. Εντελώς ανακριτικά ο ιεροεξεταστής, αφού πρώτα έκανε το σταυρό του, ρίχνει ένα βλέμμα ικεσίας στο ταβάνι, δηλαδή στον μεγαλοδύναμο, να ζητήσει προκαταβολικά συγγνώμην για την ύβρι που πρόκειται να ξεστομίσει ο επιστήμων.

-Είναι αλήθεια, Γαλιλαίε, αυτό που μου κατήγγειλαν;
«Ναι, ευσεβέστατε, διεπίστωσα ότι η Γη γυρίζει…».
-Τι λες, καταραμένε άπιστε, όργανο του σατανά…

«Άγιε πατέρα, μπορώ να σας το αποδείξω, η Γη γυρίζει, μάλιστα είμαι βέβαιος ότι ο πλανήτης μας είναι σφαιρικός…».

Σε έξαλλη κατάσταση ο αρχιβασανιστής της Ιεράς Εξετάσεως διέταξε να τον πάρουν από μπροστά του και να τον ρίξουν στο μπουντρούμι. Γρήγορα, όμως, άλλαξε γνώμη, προς το παρόν σε κατ’ οίκον περιορισμόν.

Το ιερατείο αποφάσισε. Ή, ο Γαλιλαίος θα πάρει πίσω τις τρέλλες του, ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και ότι είναι στρογγυλή. Ή, θα τον αφορίσουν και οι Θεοφιλογιαννάκοι της Ιεράς Εξετάσεως θα τον βασανίσουν μέχρι να αρνηθεί τις επιστημονικές του αρλούμπες.

Ο αποδυτηριάκιας όσα γράφει είναι αληθινά. Τα παραδέχεται, άλλωστε, η ίδια η καθολική Εκκλησία. Συνεχίζω το στόρυ, με αφορμή ότι σα σήμερα, 10 Φεβρουαρίου το 1634, αυτή η λινάτσα ο Γαλιλαίος, ο εφευρέτης του τηλεσκόπιου πριν 13 χρόνια, ομολόγησε το »λάθος» του, πήρε πίσω την επιστημονική »αλήθεια» του.

«Ναι, αμάρτησα, πάνσεπτοι και πανιερώτατοι, η Γη δεν βολτάρει, είναι επίπεδη, σκέτη Πλατεία Συντάγματος, όπως αναφέρεται στα ιερά κείμενα των Προφητών…».

Δεν καθαρίσαμε με τον Γαλιλαίο. Μέσα σε λίγες λέξεις ο αποδυτηριάκιας σου είπε πολλά. Τόσα πολλά, για όποιον καταλαβαίνει ποια είναι η εξουσιαστική δύναμη του παραμυθιού. Δεν είπα το τελευταίο. Μετά τις διαφημίσεις….

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/san-simera-to-1642-ipe-oti-i-gi-girizi