Το κόλπο είναι παλιό και βρώμικο.

wpid-wp-1456005604582.jpeg

Υπάρχει μια επικίνδυνη, φασιστική νοοτροπία που είναι χαρακτηριστική των κομμάτων εξουσίας. Αν και ο δικομματισμός δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται χτυπήματα που μείωσαν τη δύναμή του, η νοοτροπία παραμένει. Συνοψίζεται στη φράση: Ή με μας ή με τον αντίπαλό μας. Θέτουν δηλαδή ένα ψευτοδίλημμα μια δήθεν επιλογή μεταξύ δυο μόνο κομμάτων, των δυο πρώτων, λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα.
Το ψευτοδίλημμα είναι ακόμα χειρότερο γιατί τα δυο κόμματα εξουσίας υπηρετούν την ίδια ακριβώς πολιτική. Κάνουν τα ίδια πράγματα, αυτά που καταδικάζουν όταν είναι αντιπολίτευση! Στην προσπάθεια να παραμείνουν γαντζωμένα στην εξουσία χρησιμοποιούν το ρουσφέτι και την καταστολή εναλλάξ. Το ψέμα και τις υποσχέσεις. Την ύβρη και την κολακεία. Ο παραλογισμός της δήθεν χαμένης ψήφου είναι αποτέλεσμα αυτού του πλαστού δίπολου.
Έτσι αν κάποιος λέει τα στραβά της ΝΔ πχ είναι οπωσδήποτε ΣΥΡΙΖΑ ενώ, αν ο ίδιος χτυπά την πολιτική που υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει δήθεν τη ΝΔ! Το κόλπο είναι παλιό και βρώμικο. Η ΝΔ πχ τη δεκαετία του 1980 κατηγορούσε το ΚΚΕ, ότι τάχα στήριζε το ΠΑΣΟΚ! Είχαν και σύνθημα: ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ είσαστε στο ίδιο μπλοκ! Το θυμάμαι, γιατί με εκνεύριζε ιδιαίτερα. Αργότερα κάθε φορά που το ΠΑ»ΣΟ»Κ ήξερε πως θα χάσει τις εκλογές, θυμόνταν την Αριστερά, ενώ κατηγορούσε όσους δεν πήγαιναν μαζί τους ότι υποστήριζαν τη δεξιά! Λες και δεν έκανε το ίδιο δεξιά πολιτική. «Πρώτα βγαίνει η ψυχή» λένε «και μετά το χούι».
Στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ κάνουν τα ίδια. Ας ψήφισαν κι οι δυο Μνημόνιο, δεν τους ενδιαφέρει. Ας αντιγράφουν ο ένας τον άλλο, όχι μόνο στις πράξεις αλλά και στα λόγια και τις γελοίες δικαιολογίες.
Ας κάνουμε κριτική στην πολιτική, σκληρό πόλεμο και στους δυο. Χρησιμοποιώντας τον εκλογικό νόμο, της καλπονοθείας βάζουν το ίδιο δίλημμα: Ποιός από τους δυο θέλετε να κυβερνήσει; – Κανένας από αυτούς, τους διεφθαρμένους, τους φαύλους, που αγωνίζονται ποιός θα φάει τα περισσότερα, ποιός θα διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Γι αυτό όμως τα κόμματα που διεκδικούν την καρέκλα ξορκίζουν την απλή αναλογική. Γιατί δεν θέλουν δημοκρατία, θέλουν απόλυτη εξουσία.
Βάσει αυτής της ναζιστικής αντιδημοκρατικής νοοτροπίας «Ή μαζί μας ή εναντίον μας» ενισχύουν και οι δύο τη ναζιστική συμμορία, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και για με σκοπό να πλήξουν τον άλλο. Αλλά αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο για όλους. Οι ναζί είναι καθάρματα και το κυριότερο, δεν μπορείς να κάνεις καμιά συμφωνία με δαύτους, γιατί δεν πρόκειται να την τηρήσουν. Τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα νιώσουν δυνατοί, θα στραφούν εναντίον όλων των υπολοίπων, πλην βεβαίως των πλουτοκρατών που τους χαρτζιλικώνουν και τους στηρίζουν.
Είτε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η Χρυσή Αυγή θα κόψει ψήφους από τη ΝΔ, είτε γιατί η ΝΔ μέσω δικών της δικαστών, πιστεύει ότι θα βλαφθεί η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν σήμερα μια εγκληματική, παράλογη απόφαση. Αποφυλάκισαν ένα δολοφόνο. Μάλιστα τα στοιχεία είναι τόσο συντριπτικά, (αυτόπτες μάρτυρες, ομολογία κλπ), που δεν κατανοούμε, γιατί η δίκη τράβηξε τόσο πολύ. Φυσικά αυτό έγινε για πολιτικούς λόγους, όπως και η αποφυλάκιση. Θα χρησιμοποιούσα τη φράση του Ιησού στο σταυρό » Πάτερ άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», αλλά ξέρω, ότι δυστυχώς γνωρίζουν καλά τι κάνουν: Ξεπλένουν τα εγκλήματα του ναζισμού, για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η βλακεία αυτή θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις πάρα πολύ σύντομα. .

image

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/02/blog-post_445.html