Το ανάποδο γκλομπ είναι εδώ, χέρι-χέρι με τ’ αυγό

wpid-wp-1460053528797.png

Το βίντεο με τον μετανάστη που επιτίθεται σε λιμενικούς, αστυνομικούς και δημοσιογράφους σημαδεύοντας τους με ένα μωρό, είναι η τελευταία μεγάλη αποκάλυψη συμβατικών και μη μέσων ενημέρωσης. Μάλιστα, σε αντίθεση με τις δεκάδες ειδήσεις για βιασμούς, πορνεία, ναρκωτικά, βεβηλώσεις, εκρήξεις και μπόμπες, είναι η πρώτη είδηση τέτοιου τύπου που φέρει και τη σφραγίδα του συντεταγμένου κράτους.

Σύμφωνα με το λιμενικό, «αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές».

Με μια απλή ματιά στο βίντεο μερικών δευτερολέπτων, που τα καημένα τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης δεν προλάβαιναν να δείξουν ολόκληρο, μπορεί και ο πιο αδιάφορος να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Άνθρωποι στοιβαγμένοι για εβδομάδες σε ένα λιμάνι, γνωρίζουν πως αυτές τις ημέρες επίκειται σκούπα εναντίον τους ώστε να τους πάνε απλώς κάπου που δεν θα φαίνονται, βλέπουν ένστολους να τους τραμπουκίζουν και ένας από αυτούς χάνει την ψυχραιμία του. Επάνω στην τρέλα του, βουτάει ένα μωρό, πιστεύοντας αφελώς πως αυτό θα τον προστατέψει από ενδεχόμενη επίθεση. Την οποία τελικά και δέχεται.

Έτσι, οι αστυνομικοί δεν σπρώχνουν μόνο αυτόν αλλά και το μωρό, πριν ο ένας εξ αυτών βγάλει από τη θήκη του το γκλομπ του, δείχνοντας στην κάμερα πως τα μαθήματα στη σχολή της αστυνομίας δεν πάνε χαμένα.

Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.

Εδώ και εβδομάδες, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από μία σειρά από «ειδήσεις» που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Που δεν αποδεικνύονται από πουθενά. Χωρίς πηγές, χωρίς αποδείξεις, χωρίς ντοκουμέντα.

Μετανάστες κατεβάζουν παναγίες από γήπεδα, Ελληνόπουλα που τα βάζουν να προσκυνήσουν τον Αλλάχ, σταυροί που σπάνε. Μέχρι και ο Λυκούργος από το Ντίσνεϋ Κλαμπ έγινε viral, για να μας πει πως έχει βίντεο, αποδείξεις και ονόματα πως όλοι αυτοί που έρχονται είναι τρομοκράτες, αλλά δεν μας τα δείχνει γιατί τα κρατάει για να τα δείξει στις μελλοντικές γενιές.

Αλλά και διάφορα άλλα «νέα», κατευθείαν από τη Μέση Ανατολή. Παιδάκια που τα πατούν στον λαιμό, που τα πετούν ο ένας στον άλλο. Έως και αυτό έγινε πιστευτό στο υπέροχο ελληνικό διαδίκτυο.

image

Η κοπέλα, λέει, είναι χριστιανή από το Χαλέπι. Και όχι σκηνή από κάποιον Εξορκιστή.

Το να πιστεύει βέβαια κάποιος κάτι απλώς επειδή το είδε γραμμένο κάπου στο ίντερνετ δεν είναι δα και κάτι καινούριο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο τον μυστικό σταθμό του μετρό στο Ψυχικό που ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια τα τσακάλια του φουμπου.

Εκείνον το σταθμό που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα το χρησιμοποιούν μόνο μπάτλερ, παραδουλεύτρες, συντηρητές πισίνας και άλλα δουλικά των πλουσίων των βορείων προαστίων, που η είσοδός σ’ αυτό γίνεται με έναν λαβύρινθο κάτω από μια πλατεία, και που για να το κρατήσει μυστικό η Μετρό Α.Ε., έχει προσλάβει τυφλούς οδηγούς;

Κι όμως, σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα πιστεύουν πως αυτός ο σταθμός υπάρχει στ’ αλήθεια.

Η προπαγάνδα που γίνεται εκεί έξω έχει φτάσει σήμερα σε τέτοιο επίπεδο, που είναι αδιανόητο να την παρακολουθούμε απλώς, να γελάμε και ευκαιριακά να την αποδομούμε. Είναι πλέον απαραίτητο να υπάρξει ένα παρατηρητήριο ψευδών ειδήσεων, που θα αναλαμβάνει να ερευνά και να αποκαλύπτει την αλήθεια για τις αρβύλες που κατακλύζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Το γεγονός πως τόσοι άνθρωποι πιστεύουν τόσο εύκολα τερατώδη ψέματα μπορεί να λέει αρκετά για το διανοητικό τους επίπεδο, τις πηγές που χρησιμοποιούν για την ενημέρωσή τους ή την ελαφρότητα που δείχνουν σε όσα συμβαίνει γύρω τους. Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να κάτσουμε όλοι οι υπόλοιποι και να παρακολουθούμε απαθείς την βίαιη αποκτήνωση της κοινωνίας με χαλκευμένες ειδήσεις.

Το ανάποδο γκλομπ είναι εδώ. Και πλέον δεν είναι μόνο στους δρόμους και, φυσικά, έξω από κάθε κατάλυμα μεταναστών και προσφύγων. Εκεί είναι ένας μόνο βραχίονας του.

Σήμερα το ανάποδο γκλομπ το κρατούν υπερήφανα και χωρίς να κρύβονται τα περισσότερα συστημικά μέσα ενημέρωσης, έτοιμα πάντα να το στρέψουν μαζικά ενάντια σε όσους βρεθούν στο διάβα τους. Και σαν έτοιμα από καιρό, είναι καθημερινά σε θέση να το παραδώσουν σε όλα εκείνα τα εθνικοφασιστοψεκασμένα περιφερειακά κέντρα που αναλαμβάνουν να καλύψουν το κενό που γεννά η μηδενική αξιοπιστία των ίδιων των καναλιών τους.

Μόνο που, με την καθημερινή ατζέντα να τροφοδοτείται πλέον αποκλειστικά από τους Γεωργιάδηδες, τα κέντρα αυτά δεν είναι μόνο περιφερειακά…

Το ανάποδο γκλομπ είναι εδώ. Μέσα στην οθόνη του υπολογιστή σου, του τάμπλετ, του κινητού. Και στοχεύει, όπως πάντα, κατευθείαν στο κεφάλι.

Το νου σου.

ΥΓ. Την ίδια ημέρα υπήρχαν και αυτά τα μωρά στο λιμάνι του Πειραιά. Και δεν τα είδε κανείς τους.

image

https://rebeliskos.wordpress.com/2016/04/07