Τρόμος από συμμορία Γεωργιανών στην νέα γειτονιά της Ελένης Μενεγάκη

wpid-wp-1460809315204.jpeg

Οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, υπό την απειλή όπλων ζήτησαν χρήματα και κοσμήματα και αφού τα πήραν έφυγαν χωρίς να πειράξουν τους ανθρώπους τους οποίους είχαν δέσει με κορδόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις δράστες κατάφεραν και παρέκαμψαν τα συστήματα ασφαλείας της πολυτελούς κατοικίας του επιχειρηματία και εισήλθαν στο εσωτερικό της περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα.

Αφού μπήκαν μέσα στο σπίτι, οι κακοποιοί βρήκαν τα υπνοδωμάτια και  ξύπνησαν αρχικά τον επιχειρηματία με την σύζυγό του την οποία και έδεσαν με κορδόνια, στη συνέχεια ξύπνησαν και έδεσαν με τον ίδιο τρόπο τα δυο ενήλικα παιδιά τους και την οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες.

Υπό την απειλή των όπλων, ο γνωστός επιχειρηματίας τους υπέδειξε που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η 57χρονη σύζυγος του με τα δυο παιδιά τους 25 και 27 ετών αντίστοιχα.

Οι ληστές έφυγαν με μεγάλη λεία καθώς πήραν όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα της οικογενείας αφήνοντάς τους δεμένους στο σαλόνι της πολυτελούς μονοκατοικίας.

Μετά από λίγη ώρα, κατάφεραν και λύθηκαν μόνοι τους και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Τον Ιούνιο του 2012 στα σύνορα Κηφισιάς -Πολιτείας δύο αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας του προπονητή Γιώργου Δώνη. Αφού απείλησαν με όπλο και μαχαίρι τα παιδιά του και τους γονείς της συζύγου, άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν και φεύγοντας πήραν όμηρο τον πεθερό του για να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί για τη ληστεία και είχαν φτάσει έξω από το σπίτι.

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν υπόπτους τη στιγμή που έφευγαν από 0το σπίτι του προπονητή Γιώργου Δώνη που κατοικεί στην Κηφισιά στην οδό Ζίτσης 3. Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ βρισκόταν το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό που φρουρούσε την οικία του πρώην υπουργού.

Οι δράστες αφού έφυγαν από το σπίτι κρατώντας όμηρο τον ηλικιωμένο άντρα πυροβολούσαν κατά ριπάς εναντίον των αστυνομικών προκειμένου να ξεφύγουν. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ένας ληστής και ένς αστυνομικός.

Αμέσως στην περιοχή στήθηκε ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση, με πληρώματα περιπολικών και άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη, στο σημείο που είχαν κρυφτεί οι δράστες έφτασε και η ΕΚΑΜ, ενώ επιστρατεύτηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Μετά από ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό συνελήφθη αρχικά ο ένας δράστης, ένας 27χρονος Αλβανός, ενώ ο δεύτερος κακοποιός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών λίγο πριν τις 18:00. Ο Αλβανός δράστης, ο οποίος είναι τραυματισμένος, κρυβόταν σε σπίτι στην οδό Θεοτοκοπούλου, το οποίο είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ειβάλλουν στην οικία, ο δράστης πήδηξε από το πίσω μέρος της μάντρας και έπεσε στα χέρια άλλων αστυνομικών, που είχαν περικυκλώσει το σπίτι.

Ο ένας από τους ληστές της οικίας του Γιώργου Δώνη καταδικάστηκε πρόσφατα σε 101 χρόνια φυλακή. Πάντως στην περιοχή είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η συμμορία των Γεωργιανών στοχοποιεί τα σπίτια “επωνύμων” της showbiz και του Αθλητισμού.

image

image

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-592/