Kρουαζιερόπλοια και Iδιωτικά Jet Ελλήνων υπόσχονται ασφαλή απόδραση στους πρόσφυγες

wpid-wp-1460377217296.jpeg

Οι Γερμανοί ρεπόρτερς της BILD που αποκαλύπτουν τις VIP μεταφορές προσφύγων υποστηρίζουν σε συνομιλίες τους με Ελληνες συναδέλφους τους, ότι κρουαζιερόπλοια που ανήκουν στο “ελληνικό” City του Λονδίνου καθώς και ιδιωτικά jet Eλλήνων επιχειρηματιών εμπλέκονται στην προσπάθεια απόδρασης των προσφύγων από την Ελλάδα με προορισμό κυρίως την Γερμανία!

Οι μετακινήσεις γίνονται με απόλυτη μυστικότητα-σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους-αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι μετανάστες αρνούνται να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά-λόγω της παράκτιας γραμμής.

Από τον Johann Wolfgang von Goethe

Μπορούν όμως οι πρόσφυγες να καταβάλουν τα 3.500 ευρώ της VIP απόδρασης; Δεν είναι πολλές οι οικογένειες που διαθέτουν αυτό το ποσό-άλλωστε σ΄αυτή την περίπτωση θα ήτο πράγματι επενδυτές του Μάρδα.

Εδώ λοιπόν αναλαμβάνουν δράση τα κυκλώματα. Ηδη, σύμφωνα με καταγγελίες, λειτουργεί στο λιμάνι ένα κύκλωμα που εξωθεί στην πορνεία νεαρές γυναίκες πρόσφυγες που ταξιδεύουν μόνες τους ή με τα παιδιά τους. Για την ώρα οι ελληνικές αρχές απλά παρακολουθούν τα ανθρώπινα δράματα-τόσο στην Ειδομένη όσο και σε Πειραιά και Ελληνικό. Οσο για τους τσίδες επιχεριηματίες που ανακάλυψαν νέους τρόπους πλουτισμού, η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για τέτοιου είδους “δραστηριότητες”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της BILD νέους  τρόπους μεταφοράς προσφύγων από την Ελλάδα στη Β. Ευρώπη έχουν επινοήσει οι παράνομοι διακινητές μετά από το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου».

Πλέον οι διακινητές προσφέρουν και ένα είδος πολυτελούς VIP διακίνησης στους 52.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, αναφέρει η Bild. Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, oι διακινητές υπόσχονται στους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν εντός 24 ωρών από την Αθήνα στη Γερμανία, η μεταφορά γίνεται με αεροπλάνο και το κόστος ανέρχεται σε 3.500 ευρώ.

Πρόσφυγας δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι διακινητές οργανώνουν τη μετακίνησή στους μαζί με τους τουρίστες που ταξιδεύουν ομαδικά. «Σε κάθε ομάδα 30-40 ατόμων περιλαμβάνονται τρεις – τέσσερις πρόσφυγες οι οποίοι ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα. Κάτι τέτοιο δεν πέφτει στην αντίληψη των ελεγκτών, δεδομένου ότι οι αρχηγοί των τουριστικών γκρουπ συγκεντρώνουν και δίνουν όλα μαζί τα διαβατήρια. Με αυτόν τον τρόπο έχουν προφανώς ήδη ταξιδέψει μερικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Γερμανία», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο αριθμός τους δεν είναι γνωστός.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-548/