H ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ

wpid-wp-1468169534783.jpeg


Το παιχνίδι είναι γνωστό και στημένο από χρόνια.
Έχουμε δει ήδη επεισόδια από την χοντροδιαπλοκή των υψηλόβαθμων πολιτικών ανά τον κόσμο.
Όσο είναι σε καίρια πόστα, (πρωθυπουργοί, κατέχουν υψηλές πολιτικές θέσεις σε οργανισμούς και θεσμούς,Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν κλπ) με την αμέριστη βοήθειά τους ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το σύστημα.

Και λίγο (όχι πολλά χρόνια μετά) αργότερα το σύστημα τους ανταποδίδει και με το παραπάνω αυτή τους την «καλή πρόθεση» ή εκδούλευση.


Το έχουμε δει με τον Τόνυ Μπλερ (εκατομμύρια έβγαλε αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από την Ντάουνινγκ στριτ). 3 εκατομμύρια λίρες το χρόνο μόνο από την αμερικάνικη τράπεζα JP Morgan για την οποία εργάζεται ως σύμβουλος, ξεχωριστά οι διαλέξεις που έχουν ιδιαίτερη κονόμα. 460.000 ζήτησε για μια ομιλία για την καταπολέμηση της φτώχεια (εδώ γελάνε και οι καμήλες).


Το έχουμε δει με τον Μπιλ Κλίντον που φέρεται να έχει βγάλει (με τον ιδρώτα του) 75,6 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 10 χρόνια από τις διαλέξεις του. Μόνο το 2010 για 52 ομιλίες του έβαλε στο παντελόνι 10,7 εκατομμύρια δολάρια.


Το είδαμε πρόσφατα με τη «δική» μας Μαρία Δαμανάκη, ναι αυτή που εξαργύρωση την εκφώνηση του Πολυτεχνείου με προεδρεία του ΣΥΝ, με βουλευτική θέση από το ΠΑΣΟΚ, με το διορισμό της ως επιτρόπου στην ΕΕ κλπ. Αυτή που μετά την απομάκρυνσή της από τη θέση της Επιτρόπου Ναυτιλίας και Αλιείας της ΕΕ, διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νεοσύστατου φιλοπεριβαλλοντικού ιδρύματος που φέρει τον εξής πρωτότυπο και διόλου προσωποπαγή τίτλο: «Πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄του Μονακό»
Αλλά και πριν καν ολοκληρωθεί η θητεία της ως Επιτρόπου της Κομισιόν η Μαρία είχε φροντίσει να εξασφαλίσει το διορισμό της στην ηγεσία του οργανισμού «The Nature Conservancy» ως παγκόσμια διευθύνουσα σύμβουλος, αρμόδια για τους ωκεανούς. Ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι διαβόητος για τις πολύ στενές σχέσεις με πάνω από 1900 μεγάλες εταιρείς-σπόνσορες. Το διοικητικό του συμβούλιο αποτελείτααι από αναρίθμητους διευθυντές πετρελαϊκών εταιρειών, χημικών προϊόντων, εταιρειών εξόρυξης και αυτοκινητοβιομηχανιών. Η συγκεκριμένη επιχειρηματική οργάνωση είναι γνωστή για την απαθή στάση της σε περιβαλλοντικά θέματα στα οποία εμπλέκονται επιχειρηματικές πρακτικές. Για παράδειγμα ήταν μια από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που τάχθηκαν υπερ του σχεδίου της κυβέρνησης Μπους να επιτρέψει επιθετική εξόρυξη στην Αλάσκα.

Κλείνει η παρένθεση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει πλήθος άλλων. Να πάμε στον Μπαρόζο.


Τον θυμάστε; Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο: Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν για μια δεκαετία (2004 – 2014) και επί διετία (2002-2004) πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, προσελήφθη από την Goldman Sachs, ως σύμβουλος και μη εκτελεστικός διευθυντής, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit. Ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλευει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το “γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον”, αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλης της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.
Χρήστος Παπουτσής: Τα προσόντα της προδοσίας τον έφεραν στην Παγκόσμια Τράπεζα


Μόνο το άκουσμα του ποσού προκαλεί… ίλιγγο. Την ώρα που για άλλους κόβονται μισθοί και συντάξεις, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστος Παπουτσής, θα αμείβεται με 10.000 ευρώ το μήνα!

Αυτή ειναι η Ευρώπη των «λαων, της δικαιοσυνης, της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αλληλεγγύης». Τα γεράκια της διεθνούς του χρήματος δεν αφήνουν παραπονεμένα τα παιδιά που τους βοηθούν να αυγατίσουν τα κεφάλαιά τους. Μοιράζουν χρήματα διορίζοντάς τους. Έτσι δείχνουν την εκτίμησή τους .

Πηγή