Daily Archives: Σεπτεμβρίου 12, 2016

“Ρε Καιγόμαστε” Πάρτε μετά τις τρεις το απόγευμα…

wpid-wp-1473713634915.jpeg

Γιατί άραγε καίγονται τα δάση μας και δεν καταφέρνουμε να προλάβουμε την επέκταση της καταστροφής και αυτήν τη φορά;;;
Η φωτιά καίει την μισή Θάσο…. Όταν η άλλη μισή είχε καεί πριν από μερικά χρόνια. Άλλη μια φρικτή επανάληψη με τεράστιες συνέπειες για τον Έλληνα και το περιβάλλον του…. Είναι η πρώτη φορά που καιγόμαστε;;;
Γιατί άραγε οι καταστροφές των δασών μας δεν μπορούν να καταπολεμηθούν την στιγμή που ξεκινούν;;; Γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο σε περίπτωση παρόμοιων συνθηκών όπως της Θάσου και της Ευβοίας;;; Μήπως το φαινόμενο είναι σπάνιο;;;

Η ανευθυνότητα και αδιαφορία των κυβερνητικών φορέων….η ανικανότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταστρώσει ένα σχέδιο για ανάλογες συνθήκες είναι το πρόβλημα σου νεοέλληνα… δεν θέλεις να το παραδεχτείς και περιμένεις τον άλλο να βρει την λύση των προβλημάτων σου…. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου μια χρόνια ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… και από που να ξεκινήσω!!!!

Όλο και κάποιος άλλος θα σβήσει την ΦΩΤΙΑ και δεν θα κάψει το σπίτι σου…!!! Φυσικά όσο ο ένας περιμένει τον άλλο να αντιδράσει την στιγμή που όλα και όλοι ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ η λύση δεν θα βρεθεί από κανένα!!!

Η νεοελληνική νοοτροπία ακολουθεί τους ίδιους αυτοκαταστροφικούς κανόνες σε όλες της βαθμίδες της κοινωνίας που έστησες μέχρι τώρα… η κακή συνήθεια να ρίχνουμε την ευθύνη ΠΑΝΤΑ στους άλλους και όχι η δική μας ανικανότητα και ευκολία… η καταστροφική μας νοοτροπία να περιμένουμε την σωτηρία από την κυβέρνηση που και αυτή για πολλοστή φορά δείχνει πόσο ανίκανη είναι σε τέτοιες περιπτώσεις…!!! Γνωρίζουμε την ανικανότητα τους και όμως περιμένουμε να λύσουν πάντα το πρόβλημα μας…

Οι δημόσιοι φορείς και η αυτοδιοίκηση καίγονται με την σειρά τους για την Θεσούλα τους…

Η χώρα μας κινδυνεύει από εμάς τους ίδιους που την ΚΑΙΜΕ κάθε ημέρα με κάθε λογής ΦΩΤΙΑ…. κάθε μέρα που περνάει την κάνουμε ΣΤΑΧΤΗ!!! Η νεοελληνική κουλτούρα μας μ’ όλους αυτούς τους βολεμένους και ανάξιους συμπολίτες τοποθετημένους σε θεσούλες με ευρώ της πείνας Φλέγεται… και κανείς δεν το έχει παρατηρήσει!!!

Όλοι αυτοί οι βολεμένοι νεοέλληνες προτιμούν να είναι τα ζόμπι των άθλιων γραφειοκρατικών οργανισμών του δημοσίου παρά να σκεφτούν πως να αποτρέψουν μια επόμενη καταστροφή…. πως να προστατέψουν το νησί τους από την επόμενη καταστροφή….

Όλοι περιμένουν τον άλλο να τους βγάλει από την ΦΩΤΙΑ που οι ίδιοι ανάψανε για να κάψουν το ζωτικό τους περιβάλλον και την ζωή τους…. Όλοι αυτοί με τα λίγα ψίχουλα του δημοσίου δεν είναι ικανοί να καταστρώνουν ένα σχέδιο για την επόμενη λαίλαπα που σίγουρα θα εμφανιστεί με τους πρώτους ανέμους!!! Όλες οι ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ….Είτε η φωτιά ονομάζετε “προσφυγικό” είτε ονομάζετε “Τρόικα και μνημόνια” είτε ονομάζετε εθνική προδοσία από τους εκλεγμένους υπαλλήλους των ξένων τραπεζών…. εμείς Καιγόμαστε από μόνοι μας!!!

Εμείς οι ίδιοι κρυβόμαστε πίσω από όλες τις ΦΩΤΙΕΣ μας…. κανείς μας δεν θέλει και δεν μπορεί να τις προλάβει γιατί κάποιος άλλος είναι ικανότερος από εμάς!!!

“Ρε, Καιγόμαστε!!! Πάρτε μετά τις τρεις το απόγευμα….


Πηγή

ΕΙΔΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ! Σε αυτόν θα περάσει η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της Ελλάδας! 

wpid-wp-1473713151679.jpeg

Το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να πείσει ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του Υπερταμείου συνεχίζεται χωρίς να έχει καταλήξει, αλλά στο μεταξύ Reuters, «Le Figaro» και άλλα μέσα ενημέρωσης τοποθέτησαν ήδη ως επικεφαλής του οργάνου που θα διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ, έναν Γάλλο τεχνοκράτη, πρώην στενό συνεργάτη της Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ζακ Λε Παπ.

Θεωρητικά η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κλείσει το θέμα του Υπερταμείου από τον περασμένο Ιούνιο. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και σήμερα είναι ένα από τα 13 προαπαιτούμενα για τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα τα ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Στην Ελλάδα κανείς δεν γνώριζε τον Ζακ Λε Παπ, ο οποίος υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής Οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού. Την είδηση ότι θα είναι επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου την πληροφορήθηκε πρώτο το Reuters από στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, όπως ανέφερε. Και ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα από τους Γάλλους, καθώς το Γαλλικό Δημόσιο παρέχει τεχνογνωσία και βοηθά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών στην οργάνωση του Υπερταμείου; Να σημειωθεί ότι η πληροφορία πως επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου θα είναι Γάλλος κυκλοφόρησε αρχικά στην Αθήνα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και μάλιστα με την επισήμανση ότι είναι θετική εξέλιξη που προκύπτει από πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης με τον Γάλλο πρόεδρο.

Reuters και «Figaro» σύστησαν στο ελληνικό κοινό τον Γάλλο τεχνοκράτη ο οποίος, μεταξύ άλλων, ήταν και γενικός γραμματέας στην Air France-KLM, από την οποία αποχώρησε φέτος το καλοκαίρι. Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Προφανώς την περίοδο αυτή δημιούργησε μια καλή επαγγελματική σχέση με την κυρία Λαγκάρντ, η οποία και τον προώθησε στη νέα του θέση στην Ελλάδα. Ο κ. Παπ έχει, επίσης, δουλέψει στα επιτελεία των υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών.

Η διαρροή της ταυτότητας του Γάλλου τεχνοκράτη προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση. Αρχικά αξιωματούχος της δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, χωρίς όμως να αρνηθεί ότι ο κ. Λε Παπ έχει επιλεγεί από τους δανειστές. Αργότερα εκδόθηκε non paper από το υπουργείο στο οποίο αναφερόταν ότι το δημοσίευμα ότι «κλείδωσε» η θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Η διαδικασία της συζήτησης για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου και της αξιολόγησης των προτάσεων και από τις δύο πλευρές συνεχίζεται. Η καταληκτική απόφαση θα ανακοινωθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να υλοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα. Η ελληνική πλευρά στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής παρουσίασε τις αναφορές προς τους θεσμούς για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, όπως και για τις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης προόδου προς το EuroWorking Group, ώστε -εκτός απροόπτου- το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη για τη σύσταση της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ Α.Ε.) όπως αποκαλείται επίσημα το Υπερταμείο. Το εποπτικό συμβούλιο, στο οποίο εκτός απροόπτου όπως φαίνεται θα προεδρεύει ο κ. Λε Παπ, θα εποπτεύει τη λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, της νέας εταιρείας με διάρκεια ζωής 99 χρόνια που θα δημιουργηθεί για τη σύσταση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Βάσει του μνημονίου, το νέο Ταμείο θα έχει πενταμελές εποπτικό συμβούλιο, το οποίο και θα επιλέγει το διοικητικό συμβούλιο και θα το ελέγχει – από τις αμοιβές των μελών του μέχρι το έργο του και την απόλυση μελών.

Η ελληνική πλευρά θα διορίσει τα τρία μέλη του εποπτικού συμβουλίου και η Κομισιόν μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα άλλα δύο, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Αντίστοιχα, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας και συμμετέχει στην επιλογή του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν πλειοψηφίας τεσσάρων μελών, που σημαίνει ότι ουσιαστικά θα έχουν δικαίωμα βέτο και οι δύο πλευρές. Στο Υπερταμείο προβλέπεται να μεταφερθούν ΔΕΚΟ, όπως ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑ.ΣΥ., ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛ.ΤΑ., αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το non paper του υπουργείου, μεταξύ των κανόνων λειτουργίας του νέου Ταμείου, ότι το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση, δηλαδή ο υπουργός Οικονομικών. Η πλειοψηφία στο εποπτικό συμβούλιο (3/5) ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, ο πρόεδρός του δεν έχει επιπλέον αρμοδιότητες από τα υπόλοιπα μέλη, ενώ για τα δύο μέλη των θεσμών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών με δικαίωμα βέτο.


newmoney.gr

Σε νίκησαν, αυτοί που δεν ζούσαν όταν εσύ παρίστανες πως το κάνεις

10377243_523557347780400_8109519656711639210_n

Η γενιά μου, αυτή η περίφημη γενιά της μεταπολίτευσης δεν έζησε πόλεμο, είναι αλήθεια, αλλά έζησε κάτι φοβερό που μόλις τώρα αρχίζω να το συνειδητοποιώ. Εζησε.. Μια μοναδική απελευθέρωση. Μας πρόσφεραν στο πιάτο τα πάντα για να τα χειριστούμε όπως γουστάραμε. Κι αποτύχαμε. Η πλειοψηφία απέτυχε. Αυτοί όλοι οι χαρτογιακάδες, σε ρομποτοειδές στυλ που δεν ξέρουν πλέον ούτε για πιο λόγο ζουν, ούτε τι να ονειρευτούν τα βράδια εκτός από παλιόχαρτα, στατιστικές κι έναν απόλυτο εθισμό στο χρήμα, την εξουσία, και τη προσκόλληση στις καρέκλες τους, κάποτε ήταν νέοι.

Νέοι σε ένα κόσμο που αμφισβήτησε τα πάντα. Που ρόκαρισε άγρια. Που ξενύχτησε μεθώντας μέχρι αηδίας, που ήρθε σε σύγκρουση με το κατεστημένο. Φόρεσε χακί τζάκετ, ή γκοθάδικα ρούχα. Αφησε το μαλί να πέφτει ελεύθερο ή το κούρεψε σαν πανκιό. Διάβασε αιρετικά κείμενα κι είδε αιρετικές ταινίες. Φώναζε ελεύθερα τα πολιτικά της πιστεύω, αμφισβήτησε θεούς και δαίμονες. Χωρίς κινητά και υπολογιστές με το τηλέφωνο να βαράει μες τη νύχτα, το ξυπνητήρι με το άγαρμπο ξύπνημα χωρίς επιλεγμένη μελωδία, με τα πάρτυ που περίμενες να κάτσει σωστά η μπούκαλα ή τι θα κάνει ο κύριος στη κυρία, ένα κράμα παρανοικό από ελαφοκυνηγούς, κοράκια, εξορκιστές, να συναγωνίζεται τη τέχνη με το σπλάτερ, τα καρεκλάδια, τις ροκιές και τα σκυλάδικα. Την επανάσταση για τη κ@υλα της , απέναντι στο αραχνιασμένο κατεστημένο να παρασέρνει τα μυαλά με τρόπο κινηματογραφικό.

Μια ζωή που καψουρευόταν συνεχώς νέες ερωμένες, και μια πεποίθηση πως τίποτα δεν μπορεί να σ΄εμποδίσει να κάνεις αυτό που σου έχει καφωθεί στο μυαλό. Είναι τρελό όταν συνειδητοποιεί κάποιος πως όλο αυτό το τσούρμο με τα μεγάλα λόγια, τις μεγάλες ιδέες, το νεύρο, τη δύναμη να φέρουν το κόσμο ανάποδα, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ να είναι αυτό που είναι σήμερα. Ενα μάτσο από φοβισμένους νοικοκυραίους, εθισμενους σε κάθε λογής ηλιθιότητα, τρομοκρατημένους από λογαριασμούς και στατιστικές. Θύματα απόλυτα ενός διευθυντηρίου που αλήθεια…

Που βρισκόταν όταν όλοι εμείς ζούσαμε? Πόσο κωμικοτραγικό είναι να σκεφτει κανείς πως αυτοί οι άνθρωποι που ιδρώνουν μέσα από τα καλοραμένα κουστούμια καθώς προσπαθούν να κρατηθούν με οποιοδήποτε κόστος σε μια καρέκλα, τραγικά κατοχικά ανδρείκελα, κάποτε ήταν στην ουρά για ένα εισητήριο συναυλίας… αγωνιούσαν να τους κάτσει η μπουκάλα για να φιλήσουν τη Καιτούλα, ξενύχταγαν κολλώντας αφίσες, είχαν βαρέσει ένα τατουάζ στο μπράτσο, έριξαν ξύλο σ΄ενα καυγά στο Πανεπιστήμιο, ξημέρωσαν σε μια παραλία, διάβασαν ένα βιβλίο, ένα ποίημα, κρέμασαν στο τοίχο του δωματίου τους το αγαπημένο συγκρότημα, χτύπησαν τη πόρτα πίσω τους μ΄ενα σακίδιο στον ώμο για να την «πουν» στο πατέρα που δεν καταλάβαινε, ερωτεύτηκαν τρελά, πόνεσαν, ονειρεύτηκαν, έκαναν σκασιαρχείο από τη τάξη..

Κι όλοι οι άλλοι, το μέγα πλήθος… τι στο διάολο έγιναν… Τόσο σπουδαία ήταν η ζωή γιατί απέκτησες ένα κ@λοάμαξο. Τόσο σημαντικό ήταν να κολλήσεις σ΄ενα γραφείο να κολλάς χαρτόσημα μια ζωή… Τόσο γοητευτικό ήταν να περιορίσεις τη ζωή σου σε ένα κιλό κοψίδια, δυο βόλτες σ΄ενα σκυλάδικο και ένα προπατζίδικο τα σαβατοκύριακα.. Πόσα κιλά ψέκασμα με αποβλακωτικό χρειάζεται για να περάσεις από την επανάσταση στα πρωινάδικα… πόσα κιλά ψέκασμα χρειάζεται για να περάσεις από το ξενύχτι στη παραλία στο ξενύχτι να μετράς λογαριασμούς, δάνεια και ομόλογα? Πόσα κιλά ψέκασμα χρειάζεται για περάσεις από το σκασιαρχείο και την αποβολή από το σχολείο, στην απόλυτη μιζέρια του φόβου και της υποταγής?

Να παραδώσεις στα παιδιά σου ότι σιχάθηκες, ότι πολέμησες, ότι αμφισβήτησες πολλαπλασιασμένο επί εκατό? Να στήνεσαι στα συσσίτια σαν το ζητιάνο, να πέφτεις από τα μπαλκόνια, ανήμπορος, καταθλιπτικός, σε απόλυτη σύγχιση αδυνατώντας να βρεις τρόπο να αγγίξεις έστω και μια τριχούλα από το σύστημα που τόσο πολύ λοιδώρησες στα νιάτα σου. Ο μεταλλάς της πλάκας. Που στρίμωξε τα τατουάζ του στο καλοσιδερωμένο κουστούμι. Το πανκιό της πυρκαγιάς που γυαλίζει τις ζάντες του λες κι είναι εικόνισμα. Η απελευθερωμένη επαναστάτισα που μιλάει για κουρτίνες, πλακάκια του μπάνιου και αγωνιά αν θα μπει ο Γιαννάκης σε μια καλή θεσούλα. Ο αφισοκολλητής που κολλάει χαρτόσημα. Ο γκοθάς που στήνεται στην ουρά για να παρακαλέσει διακανονισμό για το ρεύμα…. Κι όλα αυτά αφού πριν πέρασαν τόσα χρόνια…

που έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να φτάσεις σ΄αυτή τη καντάντια…

Σε νίκησαν, αυτοί που δεν ζούσαν όταν εσύ παρίστανες πως το κάνεις. Σε σπρώξαν στην άκρη εκείνοι που έλλειπαν από τα πάρτυ σου. Γιατί εκείνοι δούλευαν σταθερά, με επιμονή, με σχέδιο για να σε ξεφτυλίσουν. Ηξεραν πως πίσω από τα παχιά λόγια και τις πομπώδεις εμφανίσεις της ζωής σου, κρυβόταν ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Ηξεραν πως όλο αυτό το πλήθος με τα νεαρά παιδιά που ήθελαν τα πάντα, μπορούσαν να το χειριστούν σαν βούτυρο δίνοντας τους τα πάντα που εκείνοι επέλεξαν και πείθοντάς τα πως αυτά ήταν που ζητούσαν. Σου πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τσίμπησες..

Τι ψάχνεις τώρα να βρεις? Τα βινύλια? Τις παλιές φωτογραφίες με το χακί τζάκετ? Τις προκηρύξεις τις σκονισμένες? Το πρώτο σου προφυλακτικό? Το απόκομμα από το εισιτήριο της συναυλίας? Το πρώτο σου τσιγάρο? Το βιβλίο με τις υπογραμμίσεις με κόκκινο μολύβι? Τις βιντεοκασέτες? Το σπασμένo πικ απ? Τις σκισμένες σημαίες? Τα ξεφτισμένα λάβαρα? Το παλιό δυαράκι που γέννησες το πρώτο σου παιδί? Τον κολλητό σου που ξενυχτάγατε σχεδιάζοντας την επανάσταση του αύριο? Τη κιθάρα που στοίβαξες στο πατάρι? Τα χαρτάκια με τα ποίηματα που έγραφες? Μήπως ψάχνεις εκείνη τη μαγεία από τα δεκάλεπτα μπλουζ που δεν ήθελες να τελειώσουν? Μήπως ψάχνεις την αγωνία και τα όνειρα που έκανες όταν κοιτούσες τις αφίσες στο τοίχο του δωματίου? Τα ινδάλματά σου? Τα πρότυπα?

Τα πούλησες όλα. Για ένα σπίτι με μπόλικα γκατζετάκια, ένα μάτσο παλιοσίδερα, ενα κινητό κι ένα λαπτοπ. Για ένα βιβλιαράκι τραπέζης και δέκα πλαστικές κάρτες. Για ένα τζόγο στο χρηματηστήριο κι ένα διορισμό στο δημόσιο. Αντάλλαξες τη κουβέρτα στη παραλία μ΄ένα δίκλινο bed and breakfast. Αντάλλαξες τη μαγεία της ελευθερίας σου με τη καθως πρέπει ζωή σου.

Φάε τώρα ένα καθως πρέπει και δώσε και λίγο και στα παιδιά σου που πεινάνε να χορτάσουν. Μάθε τα πως να ζουν χωρίς όνειρα, ενημέρωσέ τα πως ότι είχαν θα τους τα πάρουν πίσω, περίμενε και για μια συνταξούλα που θα στη ρίξουν σαν ελεημοσύνη, ψάξε με αγωνία να δεις που θα βρεις τα χαπάκια σου για να γιατρέψεις τις αρρώστιες σου, μάζεψε και τα σάπια από τη λαϊκή στο σχόλασμα, παρακάλα και το κάθε αφεντικό να σε πάρει στη δουλίτσα, να φας λίγο ψωμάκι. Νοιώσε και την απειλή της εφορίας, της τράπεζας, της ΔΕΗ, του τοκογλύφου της γειτονιάς, του αφεντικού σου, στο πετσί σου για τα καλά, να διαπερνάει το μεταλάδικο τατουάζ και να το μετατρέπει σε αίμα, που θα δώσεις απλόχερα για να θραφούν εκείνοι ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝ.

wpid-wp-1473708711535.jpeg