Στο ταμείο πρόνοιας ο Πάγκαλος: Οταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνα σύνταξη 1.600 ευρώ, σήμερα πήρα 382 ευρώ

wpid-wp-1475581437218.jpeg

Πάγκαλος: Οταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνα σύνταξη 1.600 ευρώ, σήμερα πήρα 382 ευρώ
Οργισμένος συνταξιούχος ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, όπως όλοι οι συνταξιούχοι είδε σήμερα, για μια ακόμη φορά να του πετσοκόβουν τη σύνταξη.

Ο κ. Πάγκαλος παραχώρησε συνέντευξη στον Bήμα Fm, αποκαλύπτοντας τι έχει συμβεί στον ίδιο και τις μειώσεις που έχει υποστεί στην σύνταξη που λαμβάνει από το επάγγελμα του δικηγόρου που ασκούσε. Παράλληλα διαμήνυσε πως θα προσφύγει σε νομικούς προκειμένου να εξετάσουν την υπόθεσή του όπου μάλιστα είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι τα διεθνή δικαστήρια.

«Μπορούσα να περιμένω μια σύνταξη βουλευτική και παράλληλα ήμουν δικηγόρος. Η σύνταξη αυτή, όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: του δικηγόρου) ήταν 1.600 ευρώ», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

«Πήγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σε 780 από 1.600. Σας θυμίζω ότι αυτή η σύνταξη οφείλεται αποκλειστικά σε δικά μου χρήματα. Μετά γίνεται μία νέα παρέμβαση, 630. Τον Αύγουστο του 2016 γίνεται από 630, 485. Γίνεται 460 τον Σεπτέμβριο του 2016 και πήρα σήμερα το πρωί την σύνταξή μου, 382 (ευρώ). Δηλαδή το 1/4. Πρόκειται για μία βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου και για μερικούς που μιλάνε για Μαδούρο, ο Μαδούρο είναι ήδη εδώ», χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

«Θα προσφύγω εκεί που μπορώ να προσφύγω, δηλαδή σε νομικούς, οι οποίοι θα ζητήσω να εξετάσουν την περίπτωσή μου και να δουν στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια – το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ας πούμε – αν αυτό είναι φυσιολογικό. Εμένα η νομική μου κατάρτιση μού δίνει την πεποίθηση ότι αυτό δεν γίνεται σε μία χώρα πολιτισμένη, γίνεται μόνο σε χώρες που επικρατεί βαρβαρότητα, δηλαδή φασισμός ή κομμουνισμός», κατέληξε.

Πηγή