Eάν χρειαστεί θα τους αγοράσουμε 3 φορές!

wpid-wp-1478864105417.jpeg

Zoύμε ιστορική στιγμή για το Κυπριακό καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την επίλυσή του με τις δύο πλευρές να αισιοδοξούν ότι η περιπέτεια 40 χρόνων θα λάβει τέλος.

Η φιλοσοφία των Ελληνοκυπρίων που είναι έξυπνοι άνθρωποι και πρακτικοί είναι η εξής:

-Aς έχουμε στα χέρια μας μια λύση με την σφραγίδα του ΟΗΕ και στην συνέχεια εάν χρειαστεί θα τους αγοράσουμε (τους τουρκοκύπριους και τα εδάφη μας) 3 φορές!!!

Οπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος στις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα (11:30π.μ. ώρα Κύπρου), σήμερα θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση των δύο ηγετών επί του ενοποιημένου εγγράφου που περιέχει τις θέσεις των πλευρών για τα κριτήρια του εδαφικού, ενώ τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όσο και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισαν τη σημερινή ημέρα σημαντική. Πρωινές πληροφορίες κάνουν λόγο για ανατροπή των δεδομένων, με πιθανότητα ακόμη και κατάθεσης χαρτών και πιθανή δέσμευση για πολυμερή (πενταμερή κατά τους Τ/κ) διάσκεψη, χωρίς ωστόσο να συγκεκριμενοποιείται ημερομηνία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του philenews, είναι ορατό το ενδεχόμενο οι δυο ηγέτες να καταλήξουν σε ημερομηνία για μια πολυμερή συνάντηση, χωρίς όμως να έχουν κλείσει τα κριτήρια στο εδαφικό.

Προστίθεται, ότι εάν τελικά καταλήξουν σε ημερομηνία για πολυμερή, θα είναι με την προϋπόθεση ότι πριν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα κριτήρια και θα υπάρχει χάρτης. Αυτό θα σημαίνει πως ο Μουσταφά Ακιντζί παίρνει εκείνο που είχε θέσει ως στόχο φτάνοντας στην Ελβετία, δηλαδή την ημερομηνία για πενταμερή. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να ισχύσει και για τον Νίκο Αναστασιάδη, καθότι ο πήχης είχε μπει στη λογική «συμφωνούμε κριτήρια, ετοιμάζεται ο χάρτης και μπαίνει ημερομηνία», αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει ομοφωνία για κριτήρια και ούτε φυσικά χάρτης.

Στις 9, τοπική ώρα (10 ώρα Κύπρου), ξεκίνησε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Υπάρχει μια δημιουργική προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, ένα καλό κλίμα αλλά αυτά δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να δώσουν το αποτέλεσμα, δήλωσε χθες βράδυ ο Ανασταστιάδης στις πρώτες του δηλώσεις από την Ελβετία, αναφερόμενος στην σημερινή συνέχιση της συζήτησης των κριτηρίων. Όπως είπε, τα πάντα που αφορούν την εδώ κατάληξη του ζητήματος του εδαφικού θα εξαρτηθούν από το διάλογο που θα γίνει σήμερα.

Η κατάσταση για τα κριτήρια του εδαφικού θα ξεκαθαρίσει σήμερα, δήλωσε και ο Τ/κ ηγέτης που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης για μία ημέρα της διαπραγμάτευσης, προσθέτοντας πως εάν αύριο πάνε όλα κατ` ευχήν – αλλά ο χρόνος δεν είναι επαρκής- μπορεί να γίνει λόγος για παράταση κατά μία ακόμη ημέρα. Αλλά, όπως είπε, εάν όλα πάνε καλά και τελειώσουν δεν χρειάζεται παράταση.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









Πηγή