Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου «ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ, 121+1 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ», μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Χρήστο Χωμενίδη τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του “Αθήνα 984” (Πειραιώς 100, Τεχνόπολη, Γκάζι). Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.
Aυτά αναφέρει το δελτίο τύπου που έφτασε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Κυριακής και οι σκέψεις που έρχονται στο μυαλό είναι μάλλον αυτονόητες εάν αναλογισθείς ότι το ΠΑΣΟΚ της Φώφης βρίσκεται σε διάλυση.
O Bενιζέλος μετά και τις βολές που δέχεται από το μέτωπο Φώφης-Λαλιώτη έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ξένο σώμα σε ένα κόμμα που δεν έχει λόγο να το ψηφίσει πλέον κανείς.
Γιατί να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ αφού μπορείς να ψηφίσεις κατευθείαν ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό είναι πλέον το υπαρξιακό ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο οξυδερκής ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Η απάντηση δεν είναι δύσκολη ακόμη και για τον ψηφοφόρο με το πνευματικό εύρος που διακρίνει εκείνον που περιμένει στην ουρά της κάλπης για να ψηφίσει Φώφη-εκτός κι αν είναι η ίδια η Φώφη.
Η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Παγουλάτου θα μπορούσε να είναι το βάπτισμα του Πυρός για το νέο κόμμα που σχεδιάζουν ο Κώστας Σημίτης, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Παγουλάτος και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο τελευταίος μάλιστα θα μπορούσε να είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ηγεσία του κόμματος από την στιγμή μάλιστα που ο Γιάννης Στουρνάρας για ανεξήγητους λόγους διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες και τώρα πλέον δεν έχει παρά να περιμένει τον Ντόναλντ Τραμπ να βάλει φωτιά στα επιτόκια. Οπως όλα δείχνουν έφτασε η στιγμή για το νέο κόμμα που θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια την 2η θέση για να μην γίνει η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση. Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 3η θέση με 12% και κάθε μήνα χάνει 2 ποσοστιαίες μονάδες.
Τι έγραφε ο συγγραφέας του βιβλίου για τον ΣΥΡΙΖΑ>
Aπό το προφίλ του κ. Γιώργου Παγουλάτου (Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) στο Facebook:
Ο Πόουλ Τόμσεν είναι αχώνευτος. Ακόμα πιο αχώνευτος όμως είναι ο σανός που μας ταίζει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνει πλήρως στο ευρωπαϊκό πλαίσιο όσον αφορά την αξιολόγηση και το χρέος. Και καλά κάνει –εάν το συγκρίνουμε με τους περσινούς σαλτιμπαγκισμούς της που παρά λίγο να τινάξουν τη χώρα στον αέρα. Όμως: η πρόταση των Ευρωπαίων είναι η επιτομή του kicking the can down the road. Βλ. πχ. ρεπορτάζ του Σωτ. Νίκα στη σημερινή Καθημερινή: «Επί της ουσίας αυτό που προτείνει ο ESM είναι η όποια ελάφρυνση προκύψει σε μεσοβραχυπρόθεσμο ορίζοντα από τα μέτρα που θα υιοθετηθούν, θα την επιβαρυνθεί η Ελλάδα σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Με αυτήν τη λογική διαφωνεί πλήρως το ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να οδηγούν σε πραγματική ελάφρυνση του χρέους, για να μπορέσει να πάρει η οικονομία ανάσα».
Αυτά αποτυπώνονται και στο χθεσινό Wikileak, και είναι προ πολλού γνωστά, καθώς το ΔΝΤ τα επαναλαμβάνει με θρησκευτική προσήλωση. Επιπλέον το ΔΝΤ πιέζει ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2018 και έπειτα (στόχος ασφυκτικός και υπερφίαλος για μια χώρα σαν την Ελλάδα) να μειωθεί σε 2,5% ή και 1,5%, και η διαφορά να καλυφθεί με γενναιότερη μείωση χρέους από τους εταίρους. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εμπιστοσύνη που θα μπορούσε να εμπνεύσει η Ελλάδα στους επενδυτές τα επόμενα χρόνια. Θα αποκαθιστούσε την εμπιστοσύνη, θα απελευθέρωνε την οικονομία, θα μείωνε γρήγορα την ανεργία, αντί να σέρνεται σε μια κατάσταση αέναης υπερφορολόγησης, παζαρεύοντας κάθε χρόνο λίγη ακόμα δημοσιονομική «ευελιξία» με τους εταίρους.
Τώρα βέβαια, είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αρκεί η ίδια να πιέσει τους εταίρους για τη μείωση χρέους – αυτό είναι υπόθεση κυρίως των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ (παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδόμησε την καριέρα του υποσχόμενος ότι αυτό ακριβώς θα έκανε). Θα μπορούσε όμως να αξιοποιήσει την ισχυρή πίεση του ΔΝΤ προς την κατεύθυνση αυτή. Αντ’ αυτού, κάνει ό,τι μπορεί για να εξουδετερώσει το ΔΝΤ –χωρίς βέβαια να μπορεί να το καταφέρει. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που το ΔΝΤ βγαίνει τόσο μαχητικά υπέρ ενός τόσο ήπιου δημοσιονομικού στόχου, και η πρώτη φορά που πιέζει τόσο έντονα για σοβαρή μείωση χρέους. Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αξιοποιεί αυτή την ευνοϊκή πίεση; Η απάντηση είναι απλή: διότι δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων που ζητά το ΔΝΤ. Προτιμά να κλωτσάει το τενεκεδάκι, να σπρώχνει το πρόβλημα στο μέλλον, για να το λουστεί ο επόμενος. Δυστυχώς στην παρούσα συγκυρία αυτό βολεύει και τους Ευρωπαίους. Δικαιολογημένα από την πλευρά τους: έχουν πιο σοβαρές κρίσεις να διαχειριστούν από τη διαρκή ανωριμότητα των Ελλήνων λαϊκιστών πολιτικών
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Πηγή