H μοναξιά των γενεθλίων…

wpid-wp-1482561658675.jpeg

Ξύπνησα. Πόσο χαρούμενος είμαι, έχω γενέθλια! Θα είμαι χαρούμενος όμως; Θα με θυμηθεί κανείς; Οι δικοί μου, η φίλη μου, οι κοντινοί μου άνθρωποι, τα φιλαράκια μου; Θα με θυμηθεί κανείς; Ή θα περάσω μόνος μου τα γενέθλια μου;Αλλά αν τα περάσω, μόνος τι θα κάνω; Πώς θα περάσει η μέρα μου; Σπίτι μόνος; Παρέα με τον εαυτό μου; Όχι πάλι με τον εαυτό μου, δε το μπορώ…Τον έχω κάθε μέρα να μου μιλάει, να μου θυμίζει, ότι είμαι ευτυχισμένος, ή μάλλον ότι είμαι ευτυχισμένος, ή μάλλον ότι δεν ξέρω, τι είμαι.Δε θέλω να περάσω μόνος μου τα γενέθλια μου. Θέλω να πάω κάπου, μ” ακούει κανείς; Μάλλον δεν μ” ακούει κανείς, ο ένας δεν μπορεί, ο άλλος δουλεύει… Πάλι μόνος!
Αυτές οι παραπάνω σκέψεις, τριγυρίζουν στο μυαλό, αρκετών ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που νιώθουν μόνοι την ημέρα των γενεθλίων τους. Που νιώθουν ότι κανένας δεν τους θυμάται.Νιώθουν μόνοι τους, όμως μόνο την ημέρα των γενεθλίων τους; Όχι! Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μέσα τους το αίσθημα της μοναξιάς. Είναι το αίσθημα της ανυπαρξίας των ανθρώπων που τους περιτριγυρίζουν.Σκέφτεται μέσα του ότι κανείς από τους γύρω του, δε θα τον ακούσει, δε θα κάτσει να του κάνει παρέα, να κάνουν ένα τσιγάρο, να πιουν ένα κρασί, αλλά το κυριότερο να τον αγαπήσει.Κανένας μας, δεν γεννήθηκε μόνος, έχοντας μέσα του το αίσθημα της μοναξιάς. Όλα λοιπόν ξεκινούν από όταν ήμασταν παιδιά. Τότε που πιθανά ο πατέρας να ήταν απών από το σπίτι και την στοργή που έπρεπε να δίνει στην οικογένεια, άρα και στο ίδιο το παιδί. Αλλά και η μητέρα, που το πιθανότερο είναι να ήταν εκεί όταν έπρεπε, δεν αφιέρωνε χρόνο σε εσάς και δεν έδινε την προσοχή που είχατε ανάγκη. Δε σας έκανε να νιώθετε πόσο ξεχωριστός/η είστε για εκείνη. Δε σας παρηγόρησε όταν το είχατε ανάγκη.Σας ανάγκασε ουσιαστικά να νιώθετε μόνος/η. Αποτέλεσμα Σε πείσμα των παιδικών σας χρόνων, σήμερα να κάνετε παρέα με άτομα τα οποία σας κάνουν να νιώθετε μόνοι, ότι σας καλούν για καφέ από ανάγκη, χωρίς να νοιάζονται πραγματικά για σας.Βέβαια και ο σύντροφος σας δε σας δίνει προσοχή. Νομίζετε ότι περνάτε καλά, γιατί δεν θέλετε να απογοητευτείτε. Αλλά περνάτε πραγματικά καλά; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί; Έχετε ποτέ μπει στον κόπο να τολμήσετε να απαντήσετε; Πιθανά Όχι! Γιατί φοβάστε την απάντηση.
Κάποιος θα αναρωτηθεί, τι πρέπει να κάνω για να μην νιώθω μόνος/η την ημέρα των γενεθλίων μου και γενικότερα στην ζωή μου;Να χαίρεστε για κάθε επιτυχία που κάνετε, μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας, όπως πρέπει να συγχωρείτε και τους άλλους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη. Μην έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο καθένας είναι ξεχωριστός, έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.Οι απόψεις των άλλων που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι σε βλάψουν και σε στεναχωρήσουν, δε πρέπει να τις βάζεις στο κεφάλι σου.Προσπάθησε να πατήσεις delete σε αυτούς που σε κάνουν να στενοχωριέσαι, λέγοντας σου πράγματα που δεν είναι αληθινά κι έχουν σκοπό να σε βλάψουν.Στο κομμάτι του συντρόφου σου, κοίταξε να δεις αρχικά μόνος/η αν ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου σε κάνει πραγματικά χαρούμενο/η , αν σε κάνει να χαμογελάς, αν σε κάνει ευτυχισμένο/η.Αν όχι, μίλησε μαζί του, δες τι μπορείτε να αλλάξετε. Αλλά αν δεις ότι όλα μένουν ίδια, μη κάθεσαι και τρέφεις αυταπάτες. Δώσε τέλος σε κάτι που σε πνίγει και σε κάνει λυπημένο/η. Το κυριότερο όμως όλων, βρες τους ανθρώπους εκείνους που σε ακούν, σε βοηθούν αλλά το καλύτερο όλων σε κάνουν να Χαμογελάς, και δείχνουν να σε αγαπούν γι αυτό που είσαι.
Το γέλιο και η αγάπη, νικούν κάθε μοναξιά!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°