Ο έρωτας στα χρόνια της απόστασης…

5921

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook. Ο έρωτας στα χρόνια της απόστασης. Ένας έρωτας που δείχνει την παρουσία του μέσα από τις κόκκινες ειδοποιήσεις των μηνυμάτων και τα like. Ένας έρωτας που χτίζεται και γκρεμίζεται ακαριαία και αναίμακτα. Ένας έρωτας που σου στερεί λιγάκι έστω από τον ενθουσιασμό της πρώτης συνάντησης, αφού αυτή τη λαχτάρα την έχει καλύψει ήδη μια «ακτινογραφία» στο αγαπημένο προφίλ.
Τι να ρωτήσεις από αυτά τα μικρά που γοητεύουν στην πρώτη αυτή συζήτηση; Τα γνωρίζεις ήδη. Πώς να κρατηθεί πηγαίος κι αυθόρμητος ο ενθουσιασμός στο άκουσμα των γνωστών πια απαντήσεων;

Σε κάποιους όλα αυτά ίσως ν” ακούγονται τόσο αυτονόητα και δεδομένα, τόσο οικεία. Σε κάποιους άλλους όμως σίγουρα μας φαίνονται άχρωμα και συναισθηματικά ουδέτερα, γιατί η δική μας γενιά μεγάλωσε με ραβασάκια ανάμεσα στα θρανία, με καντάδες από το αυτοκίνητο που πέρναγε έξω από την αυλόπορτα, με τηλεφωνικά ραντεβού πάνω από το σταθερό τηλέφωνο.
Μυρωδιές, φευγαλέα αγγίγματα, χτυποκάρδι και κρυφές ματιές. Όλα γίνονταν πιο αργά, υπήρχε η λαχτάρα, η γλυκιά προσμονή. Τόση όση χρειαζόταν για να ανθίσει η καρδιά, για να τολμήσει το μυαλό.

Προφανώς όλα αυτά είναι πια ξεπερασμένα. Τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί κι έχουν χάσει λίγη από την αξία τους και λίγη από την ακρίβεια τους. Γιατί τώρα η οθόνη έχει πάρει άλλη διάσταση, όχι τη συμπληρωματική στην έκφραση του έρωτα όπως θα ήταν το αναμενόμενο της εξέλιξης, αλλά κυρίαρχη.
Σήμερα ο έρωτας έχει γίνει ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει να κατακτήσει και να κατακτηθεί. Μεγάλη η προσφορά, μεγάλη και η ζήτηση. Γι’ αυτό και δεν χάνεις τον χρόνο σου αν δεν ανταποκριθεί ο άλλος στο κάλεσμά σου, δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες, δεν παλεύεις να σώσεις τίποτα που δεν κουράστηκες για να το αποκτήσεις. Άλλωστε, σε περιμένουν οι κόκκινες ειδοποιήσεις πρόσκληση και πρόκληση για να παίξεις ξανά το ίδιο παιχνίδι.
Και γιατί να μην το κάνεις άλλωστε;

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook δεν είναι παρά ένα παιχνίδι απλό, που δεν κοστίζει, δεν ταλαιπωρεί, δεν απαιτεί. Ένα delete και ο «έρωτας» χάνεται από την οθόνη σου κι από τη ζωή σου το ίδιο εύκολα όπως ξεκίνησε.
Με ένα add και μερικά like…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ