Είσαι αρρώστια ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!

1680817

ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ! Η ομαδάρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε την Αναντολού Εφές με 87-78 και πανηγύρισε μαζί με τους χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ που βρέθηκαν στο ΣΕΦ την πρόκριση στo Final 4 της Ευρωλίγκας! Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και οδήγησε την ομάδα σε μια τεράστια νίκη!

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πάθος και ψυχή στο παρκέ και έκαναν για μια ακόμα φορά περήφανους όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ! Οι πρωταθλητές Ελλάδας απέδειξαν ότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σφράγισαν το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, όπου στον ημιτελικό της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ολοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και… μάτωσαν στο παρκέ για το μεγαλείο του Θρύλου! Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είχε 22 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 8/11 βολές, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από κοντά ακολούθησε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος είχε 14 πόντους, αλλά και ο Ερικ Γκριν με 10 πόντους. Συγκλονιστικός ήταν ο Παπαπέτρου, ο οποίος πέτυχε πολύ κρίσιμα καλάθια στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ για μια ακόμα φορά ο Παπανικολάου έδωσε και τη ψυχή του για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην Πόλη θα παλέψει για το τέταρτο ευρωπαϊκό!

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και δύο πόντους από τον Πρίντεζη και πέντε από τον Σπανούλη προηγήθηκε με 7-3. Ο Θρύλος με καλάθι του Παπανικολάου έκανε το 9-5 και ο Σπανούλης με γκολ-φάουλ έδωσε αέρα 7 πόντων στον Ολυμπιακό (12-5). Οι Τούρκοι μείωσαν με λέι απ του Οσμάν με 14-11, όμως, ο αρχηγός… ξαναχτύπησε και με τρίποντο έκανε το 17-11. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και με λέι απ του Μάντζαρη προηγήθηκε με 22-17. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο στο +4 (25-21).

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαθαν μπλακ άουτ, με την Εφές να μειώνει αρχικά σε 25-24 με τρίποντο του Χάινεϊκατ. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν το κενό διάστημα του Ολυμπιακού και με καλάθι του Κερκ πέρασαν μπροστά με 26-25. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησαν και με τέσσερις πόντους από τους Γκριν και Πρίντεζη προηγήθηκαν με 29-27. Η αντεπίθεση του Θρύλου, όμως, δεν είχε συνέχεια, με τον Ντάνστον να κάνει το 33-32. Η Εφές δευτερόλεπτα πριν το τέλος προηγήθηκε με 41-37, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στο Final 4. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τέσσερις πόντους από τον Μπιρτς και δύο από τον Μάντζαρη πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ και προηγήθηκαν με 43-41. Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με παλικαρίσιο καλάθι του αρχηγού έκανε το 48-45. Ο Σπανούλης… ξαναχτύπησε και έκανε το 52-47, για να έρθει λίγο αργότερα ο Μιλουτίνοφ να στείλει τους πρωταθλητές Ελλάδας στο +7 (54-47). Ο Παπαπέτρου με τρίποντη… βόμβα έκανε 57-53 και στη συνέχεια έβαλε και νέο τρίποντο για το 62-53. Η Εφές αντέδρασε και με καλάθι του Γκρέιντζερ μείωσε σε 63-58, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Γκριν με καλάθι και φάουλ έκανε το 66-60, ο Τόμας μείωσε σε 66-62 και ο Παπαπέτρου με μάγκικο δίποντο έδωσε και πάλι αέρα 6 πόντων στον Θρύλο (68-62). Ο Πρίντεζης βγήκε μπροστά και με παλικαρίσιο καλάθι έκανε το 70-62. Λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός με καλάθι του Μιλουτίνοφ προηγήθηκε με 73-64 και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε ψύχραιμος, πέτυχε κρίσιμους πόντους, έβγαλε ψυχή και επικράτησε με 87-78! Μια τεράστια νίκη, με την οποία πήρε το εισιτήριο για το Final 4.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη