ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: Ποιος βρίσκεται στην έξοδο – Ο αντικαταστάτης του

tsiprasmaximou-600x275

Αλλαγές αναμένονται το προσεχές διάστημα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος πρόκειται να εγκαταλείψει το Μαξίμου. Ως πιθανός αντικαταστάτης του ακούγεται ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός.

Ωστόσο, σε αυτή την επιλογή, έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Καρτερός, λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ρυθμούς που απαιτεί η θέση αυτή, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι, λόγω της αρθρογραφίας του, έχει δημιουργήσει πολλές «γωνίες», οι οποίες δεν είναι εύκολο να λειανθούν. Αναφέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα την κριτική που άσκησε πρόσφατα στην επιλογή του Στέλιου Παππά για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ιδιαίτερα διαφωτιστική για τους συσχετισμούς δυνάμεων που διαμορφώνονται στο πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν η πρόσφατη κρίση που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ετσι, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρά τον κομβικό από πλευράς αρμοδιοτήτων του ρόλο στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς, έμεινε στο περιθώριο της επικοινωνιακής διαχείρισης ανάδειξης της κυβερνητικής κινητοποίησης.

Οταν το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ότι υπήρχε ανάγκη αναβάθμισης της εικόνας ενεργοποίησης της κυβέρνησης, μετά και την πληροφορία ότι επίκειται επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που έσπευσε εκεί μέσα στη μαύρη νύχτα κυριολεκτικά, ώστε να δοθεί το σήμα ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά είναι παρούσα στον συντονισμό των επιμέρους φορέων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Απαρατήρητη δεν πέρασε, επίσης, η συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στη σύσκεψη για τον προσδιορισμό μέτρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, ενώ το στενό επιτελείο του Μαξίμου συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Τζανακόπουλο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη