Προκλητική σιωπή από Μαξίμου για τις διακοπές Τσίπρα όταν καιγόταν η Αττική

Tsipras-akoustika-696x454

Μέσω non paper, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε ουσιαστικά σε ευθεία παραδοχή ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε διακοπές τις ημέρες που καιγόταν η Ανατολική Αττική, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το μέρος παραθερισμού του πρωθυπουργού σαν να πρόκειται για κρατικό μυστικό.

Την ώρα που οι φήμες ότι βρισκόταν στην Πάρο στο σπίτι του Λάκη Λαζόπουλου -όπως έγραψαν τα Νέα- ή στην Αντίπαξο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Χιούι στην Αθήνα φουντώνουν, η κυβέρνηση επιλέγει να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης βρισκόταν στις ξαπλώστρες.

Μάλιστα, ζητά από τη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο.

Μέσω non paper προς τους πολιτικούς συντάκτες επέλεξε να απαντήσει η κυβέρνηση στα ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία για την «μυστηριώδη» απουσία του πρωθυπουργού.

Στο κείμενο που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται πως είναι στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη να απαντήσουν για τις ολιγοήμερες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά το non paper:
«Μετά το φιάσκο της ΝΔ και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που άφησε τις ξαπλώστρες των Χανίων, για λίγες ώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, αλλά ακύρωσε την επίσκεψή του μόλις αντιλήφθηκε ότι εντός βρίσκονταν δυο υπουργοί της κυβέρνησης, φαίνεται ότι το φυσάει και δεν κρυώνει.

Σήμερα, λοιπόν, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, προφανώς κατ’ εντολήν του συνεταίρου του, κ. Μητσοτάκη, αποκάλυψε κάτι τρομακτικό: Ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε το αδιανόητο ατόπημα να βρίσκεται εκτός Αθηνών το Σαββατοκύριακο πριν το Δεκαπενταύγουστο. Έφτασε, μάλιστα, στο έσχατο σημείο ανηθικότητας. Επέστρεψε εσπευσμένα λόγω των πυρκαγιών!

Θα προτείναμε στη ΝΔ να προσπαθήσει τουλάχιστον, να σοβαρευτεί λίγο. Αν πάλι αυτό είναι ανέφικτο, είμαστε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, να τον ενημερώσουμε επακριβώς για το τι ακριβώς έφαγε και τι ώρα κοιμήθηκε ο πρωθυπουργός στις ολιγοήμερες διακοπές του».

Στις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές οι οποίες εξαπέλυσαν επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταπάντησαν «κύκλοι» της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας ασφαλώς έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές όπως κάθε πολίτης. Αλλά γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το που έκανε διακοπές;» σχολίασαν οι «κύκλοι» της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που φέρνουν στο φως αθέατες λεπτομέρειες της επιχείρησης που στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να πετάξει ο πρωθυπουργός με ελικόπτερο πάνω από εκτάσεις που λίγο νωρίτερα είχαν μετατραπεί σε κρανίου τόπο, έφερε την υπογραφή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επί της ουσίας δημιούργησαν μια νοητή αερογέφυρα, για να μεταβεί ο πρωθυπουργός από τον τόπο των διακοπών του στο Τατόι, όπου επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, ένα από τα βασικά ζητήματα που πλανώνται πάνω από την καμένη γη, πέραν της ηχηρής απουσίας των -εμπλεκομένων και μη υπουργών, είναι ο χρόνος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί στις πληγείσες περιοχές (το πρωί της Τετάρτης, όταν πια η πυρκαγιά είχε ελεγχθεί πλήρως), καθώς και το μυστήριο σχετικά με το πού ακριβώς βρισκόταν στη διάρκεια των κρίσιμων εικοσιτετραώρων, ώστε να κάνει ένα διάλειμμα από τη δύσκολη καθημερινότητα της εξουσίας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, επικεφαλής της επιχείρησης για την επιστροφή του κ. Τσίπρα στην Αττική τέθηκε ο πολυσυζητημένος προσωπικός πιλότος του υπουργού Άμυνας, Κωνσταντίνος Φιλίππου, ο οποίος επιστρατεύτηκε άρον άρον -διακόπτοντας την άδειά του- για να παραλάβει τον πρωθυπουργό από τις διακοπές του.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°









πηγη