Ζήτω ο έρωτας!

autoi-apofasisan-na-skotosoun-tous-ellines-me-tous-forous

Ένα παλιό σενάριο επανέρχεται στο προσκήνιο και θα πρέπει πολλούς να τους βάλει σε σκέψεις. Είναι αυτό των διπλών εκλογών, την ίδια ημέρα, για νέα κυβέρνηση και για Σύνταγμα.

Δηλαδή δίπλα στην κάλπη για νέο πρωθυπουργό και υπουργούς θα μπει άλλη μία όπου ο πολίτης θα ερωτάται για τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Εθνικές εκλογές και δημοψήφισμα μαζί με λίγα λόγια, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι συνταγματολόγοι, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχουν προειδοποιήσει τον Τσίπρα να μην παίζει με το Σύνταγμα. Ένα δημοψήφισμα για το λόγο αυτό θα ήταν εκτροπή, όμως, τι τον νοιάζει τον Τσίπρα και την παρέα του αν θα πάει κόντρα στους νόμους και τους θεσμούς; Μήπως δεν το έχει ξανακάνει;

Οι εκλογές πλέον προσδιορίζονται για την άνοιξη του 2018 ή το αργότερο για το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Ανάλογα με το πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας μαζί με τον… καζινάκια. Η σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ για διπλές κάλπες έχει ένα πολύ βασικό στόχο και από την άποψη αυτή είναι ιδιοφυής.

Oστόχος αυτός είναι να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το πραγματικό διακύβευμα. Με τα σημερινά δεδομένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων είναι τελειωμένη. Ο κόσμος κρίνει και όταν πάει στις κάλπες είναι σίγουρο ότι θα τους στείλει στο διάβολο. Αν λοιπόν ρίξει στην αρένα και άλλη μια κάλπη στην οποία ο κόσμος θα αποφασίζει για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όλων η σκέψη θα πάει προς τα εκεί και μπορεί να ψηφίσει πιο χαλαρά.

Ο Τσίπρας θα θέσει θέματα όπως οι σχέσεις Εκκλησίας – κράτους, ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλή αναλογική, εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό κ.λπ. Είναι θέματα που ενδιαφέρουν και συγκινούν τους πολίτες περισσότερο από τα κόμματα. Ο στόχος του Τσίπρα είναι να φρενάρει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ και να στρέψει αλλού την οργή του κόσμου, να την εκτονώσει μέσω μιας κάλπης που θα αποφασίζει για το Σύνταγμα.

Από την άλλη, υπάρχει και κάτι ακόμη. Οι απογοητευμένοι αριστεροί και κεντρώοι που θα απέχουν από τις εθνικές εκλογές γιατί απογοητεύτηκαν από τον Τσίπρα, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπουν τον πολιτικό τους χώρο. Με το ταυτόχρονο δημοψήφισμα θα κινητοποιηθούν για να πάνε να ψηφίσουν.

Τέλος, αν η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα καταγγείλουν τον Τσίπρα για αντιθεσμική και αντισυνταγματική συμπεριφορά και ζητήσουν την αποχή από το δημοψήφισμα ουσιαστικά θα ζητούν από τον κόσμο να απέχει και από την κάλπη για εκλογές. Ο Τσίπρας αφαιρεί δηλαδή τη δυνατότητα που έχει ο ελληνικός λαός να απέχει από ένα δημοψήφισμα, επομένως και να το βγάλει άκυρο.

Σαφέστατα πρόκειται για σχέδια επί χάρτου και κανείς δεν ξέρει αν ο Τσίπρας θα μπορέσει να το εφαρμόσει. Όμως, όπως έχουμε ξαναγράψει, στόχος της Αριστεράς δεν είναι οι επόμενες αλλά οι μεθεπόμενες εκλογές. Εκεί στοχεύει καθώς ξέρει ότι θα χάσει αλλά αν το κάνει με τη μικρότερη δυνατή διαφορά πιστεύει ότι θα γυρίσει θριαμβευτής για να ξανακυβερνήσει.

Πρόκειται για μια σημαντική για τη χώρα εξέλιξη ένα τέτοιο σενάριο και πρέπει να αποκρουστεί με κάθε τρόπο. Η χώρα που ακόμη δεν έχει βγει από το μνημόνιο κι ετοιμάζεται να δεχθεί ένα ακόμη, να εμπλακεί σε τέτοια πολιτικά παιχνίδια;

Εδώ πρέπει να πάρει θέση ο κ. Παυλόπουλος, αν και δεν τρέφουμε πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο. Αν όμως θέλει να διασώσει την υστεροφημία του και να στηρίξει την πατρίδα του τότε θα κόψει «μαχαίρι» τα σχέδια του Τσίπρα. Κι αν δεν μπορεί να αποτρέψει το σχέδιο, τότε ας βγει να το καταγγείλει.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°