Ευρώπη Γκραν Γκινιόλ

590_4657ac91f76a577b138780ef0973d139

Μόνο ένα ενεργούμενο, ένα γελοίο υποκείμενο σαν τον Ντάισελμπλουμ είναι δυνατόν, παρά τη σοβαρότητα που επιβάλλει η θέση του, να δηλώνει επισήμως στο διεθνή Τύπο ότι εξετάζεται «σενάριο Κύπρου» για την Ελλάδα. Μόνο ένα ενεργούμενο και γελοίο υποκείμενο, λέω, διότι ακόμα και αν πράγματι εξεταζόταν ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα προαναγγέλλονταν, παρά μόνο αν αποκλειστική πρόθεση εκείνου που το διοχετεύει στη δημοσιότητα είναι να προκαλέσει ούτως ή άλλως ζημιά στις καταθέσεις, ανεξάρτητα του τι πράγματι εξετάζεται.

Ο χαρακτηρισμός «γελοίο υποκείμενο» είναι επιεικής. Στην πραγματικότητα, με αυτή του την πράξη ο Ντάισελμπλουμ αποδεικνύει ότι είναι ένα καθαρματάκι, μια μαριονέτα που εργάζεται για λογαριασμό κυνικότερων καθαρμάτων, που τον διαφεντεύουν.

Πριν από λίγες μέρες, τα αφεντικά του Ντάισελμπλουμ είχαν επιχειρήσει το ίδιο με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά χωρίς τον Ντάισελμπλουμ. Με διαρροές στον πάντα πρόθυμο Τύπο. Ανώνυμες διαρροές. Χωρίς, δηλαδή, να φαίνεται καθαρά το ονοματεπώνυμό τους. Διότι είναι και αυτοί ανθρωπάκια και δεν είχαν τα κότσια ν’ αναλάβουν την επώνυμη ευθύνη που συνεπάγεται μια τέτοια δημόσια δήλωση, σαν και αυτή που έκανε το τσιράκι τους. Αλλά, μόλις είδαν ότι με τις ανώνυμες διαρροές δεν επιτεύχθηκε το ποθούμενο, έβαλαν στη συνέχεια το τσιράκι να φέρει σε πέρας τη δική τους βρομοδουλειά. Επώνυμα όμως αυτή τη φορά, για να μετρήσει. Πάτησαν, λοιπόν, το κουμπί κι έβαλαν σε κίνηση ένα τιποτένιο ανθρωπάκι, που δεν θα τολμούσε να τους αρνηθεί τίποτε. Τίποτε, διότι για να το ‘χουν πάντα στο χέρι, του έχουν χαρίσει μια θέση την οποία δεν αξίζει (γνωστό αυτό το τελευταίο –ούτε το πτυχίο του δεν έχει πάρει ο θλιβερός, όπως αποκαλύφθηκε). Και φαίνεται ποιος τον έβαλε να κάνει τη βρομοδουλειά, από το ποιος δεν τον μαζεύει που κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Είχαμε κι εδώ τέτοια ανθρωπάκια. Ντόπια και γνωστά. Έκαναν παρόμοιες δηλώσεις προεκλογικά, αλλά αυτούς τουλάχιστον τους στείλαμε σπίτι τους νωρίς. Σειρά τώρα των υπόλοιπων Ευρωπαίων να στείλουν και αυτοί στον αγύριστο τους διάφορους Ντάισελμπλουμ, μαζί με όσους κρατούν και κινούν τα νήματα της κάθε βρομομαριονέτας. Διαφορετικά, θα είναι τελείως μάταιο και κενό περιεχομένου να μιλάμε πια για Ευρώπη.

Με την ευκαιρία, ας σφυρίξει κάποιος στ’ αφεντικά του Ντάισελμπλουμ πως, αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα εξασφαλίσουν την Ευρώπη που γουστάρουν, μια τρίχα δρόμος είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, με την έκδοση πολύ αποδοτικών ομόλογών με ρήτρα γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.    sotosblog