ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ! Κρούσμα ηπατίτιδας σε 9χρονο προσφυγόπουλο!

wpid-wp-1457790789223.jpeg

Καμπανάκι σήμανε στην Ειδομένη όταν εντοπίστηκε 9άχρονη πρόσφυγας με ηπατίτιδα Α.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε εχτές από το ΚΕΕΛΠΝΟ και δόθηκε άμεσα εντολή για απολύμανση στην περιοχή!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εμφάνιση του ιού οφείλεται στις κάκιστες συνθήκες υγιεινής. Το κρούσμα εντοπίστηκε σε κοριτσάκι, στον καταυλισμό της Ειδομένης, και ήδη έχει κινητοποιηθεί ο στρατός ώστε να προμηθεύσει άπαντες με καθαρό νερό αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ερευνά το σημείο που παρουσιάστηκε το κρούσμα ώστε άπαντες να εμβολιαστούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εδώ και αρκετές ημέρες πολλές ΜΚΟ προειδοποιούσαν πως οι συνθήκες ζωής στον καταυλισμό ήταν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία καθώς έχει δημιουργηθεί ένας απέραντος βαλτότοπος με πάνω από 14.000 πρόσφυγες να ζουν σε αντίσκηνα σε άθλιες συνθήκες χωρίς καμία φροντίδα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Διανομή φυλλαδίου στους πρόσφυγες
«Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει». Με τη φράση αυτή οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ζητούν τη συνεργασία των προσφύγων με τις αρχές, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας. «Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και δομές φιλοξενίας», επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται στην Ειδομένη. Οι πληροφορίες του φυλλαδίου αναγράφονται σε τρεις γλώσσες: αραβικά, φαρσί και παστούν.

image

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολισμού που ισχύει στην χώρα μας, το εμβόλιο για την Ηπατίτιδα Α” πρέπει να γίνεται σε παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία ενός έτους.

image

http://www.crashonline.gr/