Η «ευρωπαϊκή» Φωλιά του Κούκου

Aristotelis_Onasis

Φίλε Πιτσιρίκο, συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα όσα έγραψες σχετικά με την απόδραση της Βίκυ Σταμάτη. Θα έπρεπε να ήταν σήμερα ελεύθερη με απόφαση του δικαστηρίου γιατί η δικαιοσύνη -γενικά και όχι η Ελληνική που είναι παράρτημα της Ιταλικής Καμόρα- δεν πρέπει να είναι εκδικητική.

Η Βίκυ Σταμάτη θα έπρεπε – με όσους περιοριστικούς όρους θέλανε οι δικαστές – να είναι σήμερα ελεύθερη για δύο σοβαρούς λόγους.

Πρώτο, γιατί δεν είναι ψυχικά υγιής.

Δεύτερο, γιατί υπάρχει ένα ανήλικο παιδί το οποίο είναι κρίμα κι άδικο να μεγαλώνει χωρίς ούτε τον έναν από τους γονείς του.

Θα πούνε βέβαια ορισμένοι ανθρωποφάγοι των κοινωνικών δικτύων δικτύωσης πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που χρειάζονται την γονική φροντίδα και αγάπη, πως υπάρχουν κι άλλες μανάδες που δεν πρέπει να στερούνται την φροντίδα του παιδιού τους, η Βίκυ Σταμάτη μας μάρανε;

Τους απαντώ λοιπόν πως κάθε παιδί και κάθε μητέρα πρέπει να απολαμβάνουν τα στοιχειώδη αυτά δικαιώματα. Δεν είναι, φυσικά, ζήτημα της Σταμάτη μόνο.

Ας πάψουμε, όμως, να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η Σταμάτη μπορεί να έζησε την ζωούλα της – όσο πρόλαβε βέβαια – απολαμβάνοντας το κλεμμένο κομπόδεμα του συζύγου της, αλλά δεν είχε καμία δημόσια θέση, ούτε βέβαια την δυνατότητα να διαπραγματεύεται μίζες και να ξεκοκαλίζει το δημόσιο χρήμα.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τα πρώην συντρόφια του αποδεδειγμένα απατεώνα συζύγου της, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα δικαστικά.

Και αναφέρομαι στα υπόλοιπα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ και πολύ περισσότερα στους αρχιμαφιόζους Σημίτη και Παπαντωνίου.

Ο πρώτος κουνάει ακόμα και τώρα ηθικολογώντας το μελωμένο δάκτυλο του. Ο δεύτερος ψάχνει τρόπους να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια της περιουσίας του.

Όμως, γιατί η Σταμάτη βρίσκεται στην φυλακή με ποινή πολυετούς κάθειρξης;

Γιατί καταδικάστηκαν επίσης όλα τα μέλη της οικογένειας Τσοχατζόπουλου από την πρώην γυναίκα του μέχρι την μεγάλη του κόρη;

Αν έχεις διαβάσεις αστυνομική λογοτεχνία, αν έχεις δει φιλμ νουάρ από την εποχή του μεσοπολέμου, μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι κατά πάσα πιθανότητα παίζεται.

Ο Τσοχατζόπουλος μένει σιωπηλός και ίσως δεν αποκαλύπτει στοιχεία που καίνε πολλούς και τα οποία ενδεχομένως τον κρατάν φυλακισμένο μεν αλλά ακόμα ζωντανό.

Από την άλλη πλευρά κρατώντας τους δικούς του ανθρώπους σε ομηρία, οι υπόλοιποι μαφιόζοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι ο νόμος της omerta θα τηρηθεί.

Τώρα, μετά την «απόδραση» της Σταμάτη, ένα απαίσιο σενάριο θα μπορούσε να λάβει χώρα.

«Αυτοκτονία» της γυναίκας και μετά, μέσα στην «απόγνωση» του, ο Άκης βρίσκεται νεκρός στο κελί του έχοντας καταπιεί τα μαχαιροπίρουνα μετά το βραδινό φαγητό.

Συντετριμμένα τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας αποστέλλουν στεφάνι στην κηδεία του ζεύγος και δεν χρειάζεται να καταθέσουν στην δίκη.

Και θα ζήσουμε εμείς καλά, κι οι δικαστές καλύτερα.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία, Ηλίας

Εύχομαι στο blog να τα χιλιάσει! ​

​Υ.Γ. 26 μήνες στον Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση του Βγενόπουλου. 12 μήνες με 3ετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου. Κι από ό,τι ακούγεται, ο Μελισσανίδης κερδίζει την μήνυση εις βάρος του Unfollow.

(Αγαπητέ Ηλία, κάθε μέρα αποδεικνύεται πως το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία της Δικαιοσύνης. Ακόμα κι αν η χώρα ξεπεράσει την χρεοκοπία, θα βυθιστεί εξαιτίας της απουσίας Δικαιοσύνης. Απορώ πώς δεν το βλέπουν αυτό όλοι. Από την άλλη, έχουν γίνει πολύ σκληρές οι καρδιές των περισσότερων Ελλήνων. Μίσος!!! Μίσος παντού. Τυφλό μίσος. Εμείς δεν μισούμε γιατί είμαστε χίπηδες. Ηλία, κρίμα που δεν είσαι τώρα στην Ελλάδα. Υπερπαραγωγή η φετινή άνοιξη, μετά από ένα βαρύ χειμώνα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Να είσαι καλά.)

Η «ευρωπαϊκή» Φωλιά του Κούκου