Την Κυριακή, όλη μέρα κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους στην Ακαδημία Πλάτωνος [εικόνες]

wpid-wp-1458389720800.jpeg

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, οι κούκλες μας καλούν στην Ακαδημία Πλάτωνος σε μια γιορτή προσφοράς για τους πρόσφυγες.

Το κουκλοθέατρο δεν αναγνωρίζει σύνορα, οι κούκλες και η τέχνη δεν έχουν πατρίδα. Με αυτό το σκεπτικό το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου UNIMA γιορτάζει την Κυριακή 20 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

image

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το σούρουπο, μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν παραστάσεις, θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια αλλά και σε πολλά και διαφορετικά δρώμενα. Οι κουκλοπαίκτες και οι φίλοι του κουκλοθέατρου, επηρεασμένοι και ευαισθητοποιημένοι από τη δύσκολη συνθήκη που βιώνουν πολλοί πρόσφυγες συνάνθρωποι μας, οργανώνουν μια συνεύρεση – γιορτή, με σκοπό στήριξη προσφύγων και μεταναστών, στον αγώνα τους.

image

Προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες
Η γιορτή του κουκλοθεάτρου θα γίνει αφορμή για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα δοθούν σε οργανωμένες δομές αλληλεγγύης σε Αθήνα και Λέσβο. Ακολουθεί λίστα με τα είδη που χρειάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες:

Παπούτσια καλοκαιρινά κυρίως αντρικά (νούμερα 40-44), γυναικεία (νούμερα 38-39), παντόφλες, φανελάκια αντρικά, πάνες, σερβιέτες, sleeping bags, ρύζι, φακές, ζάχαρη, τσάι, μπισκότα, ντοματάκια, κρουασάν, χυμοί, γάλατα μακράς διάρκειας, μίας χρήσης πιρούνια, κουτάλια και ποτήρια.

image

Η εκδήλωση
Κουκλοθέατρο χωρίς σύνορα – Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: είσοδος από Τηλεφάνους και Μοναστηρίου 140 (λεωφορείο 051/Αφετηρία Ομόνοια-Μενάνδρου)
Ημέρα: 20 Μαρτίου
Ωρα έναρξης: 12.00
Διαρκεί: ως το σούρουπο

image

http://www.iefimerida.gr/news/256541/tin-kyriaki-oli-mera-koyklotheatro-gia-mikroys-kai-megaloys-stin-akadimia-platonos