GAME OVER…

SavedPicture-2015625223817.jpg

Επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα το «βρώμικο παιχνίδι» που παίζεται σε βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης…

ALERT- Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μιλώντας με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το ελληνικό ζήτημα του είπε χαρακτηριστικά «GAME IS OVER» για την Ελλάδα.

Δραματικός διάλογος μεταξύ του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού ο κ. Τουσκ είπε στον Αλ. Τσίπρα ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει» (game is over) με τον Ελληνα πρωθυπουργό να απαντά ότι η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους και 3 εκατ. φτωχούς ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς εισόδημα μόνο με τη σύνταξη των παππούδων.

«Αυτό δεν είναι παιχνίδι» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας του ότι δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Επίσης, όπως προσθέτουν κυβερνητικές πηγές τού τόνισε ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η συζήτηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής διήρκησε δύο ώρες και οι ηγέτες συμφώνησαν πως οι αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό Eurogroup κατέληξε εκ νέου σε αδιέξοδο ενώ νέα συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

[hellasforce.com]