Να ανακληθούν οι εκλογές ζητάει ο Δραγασάκης

wpid-wp-1441777951872.jpeg

Σε μία από τις σπάνιες παρεμβάσεις του, ο εν αναμονή πρωθυπουργός Γιάννης Δραγασάκης αποφάσισε να απαντήσει στις αιτιάσεις των δανειστών για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, πηγή από την Κομισιόν δήλωσε εμπιστευτικά στο Βήμα πως εάν θέλουμε να γίνει συζήτηση για το χρέος, τότε θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που όλοι θυμούνται την καίρια παρέμβασή του τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, όταν καλούσε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να το ανακαλέσει.

Έτσι αποφάσισε να τα πει για ακόμα μία φορά, εκεί που τα είπε και η πηγή. Στο Βήμα.

«Αυτοί θα αποφασίσουν τι κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα; Ξανά τα ίδια θα αρχίσουμε δηλαδή; Αυτοί θα αποφασίσουν; Ας μην κάνουμε τότε εκλογές» απάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης στους δανειστές και σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γ. Δραγασάκης ηγείτο της διαπραγματευτικής ομάδας, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, ήταν επίσης αυτός που μίλαγε με τους τραπεζίτες και με αρκετούς άλλους επιχειρηματίες. Ακόμη, εκείνος συνέβαλε τα μέγιστα στη σύσφιξη των σχέσεων της χώρας με το Ισραήλ.

Εάν ένας άνθρωπος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είχε τους περισσότερους δικούς του ανθρώπους στην προηγούμενη κυβέρνηση, αυτός δεν ήταν ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Λαφαζάνης. Αυτός ήταν ο Δραγασάκης.

Από τους Σαγιά, τον Χουλιαράκη, τον Λιάκο και τον Μισδανίτη σε Μάξιμου και διαπραγματευτική ομάδα, μέχρι τους Αλεξιάδη και Τσακαλώτο στα κρίσιμα υπουργεία. Τα κλειδιά του Μάξιμου μπορεί να τα κράταγε ο Αλέξης, αλλά ο αντιπρόεδρος κράταγε ακόμα τους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Γι’ αυτό και μπορεί να μην έχει πλέον καμία ουσία να ακούσεις τι είπε ο Τσίπρας στην Κοζάνη ή το Κολοκοτρωνίτσι, αλλά όταν μιλάει ο κύριος Γιάννης θα πρέπει να του δίνεις προσοχή.

«Πρέπει να δούμε τι συμφέρει τη χώρα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Τι είδους κυβέρνηση χρειαζόμαστε, τι είδους πλειοψηφία χρειαζόμαστε, με τα δεδομένα, τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή. Και η δική μου απάντηση, αν θέσω αυτά τα ερωτήματα, είναι ότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία» δήλωσε ο μεγάλος αστός αριστερός άνδρας.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, υπήρξε στις δηλώσεις του και μία στιγμή όπου η αυτοκριτική διάθεση τον κυρίευσε.

«Αυτή τη στιγμή, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω εγώ κανέναν, είναι μια πικρή αλήθεια , ότι τα περισσότερα κόμματα, είναι υπολείμματα άλλων εποχών και άλλων καταστάσεων» σημείωσε, παραδεχόμενος πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα υπολείμματα του χθες απλώς περιμένουν την χαριστική βολή, και κάλεσε άπαντες να στηρίξουν το Ποτάμι και τον Βασίλη Λεβέντη.

image

https://rebeliskos.wordpress.com/2015/09/08