Στοιχεία για οκτώ πρόσωπα από το «στικάκι» Φαλσιανί

wpid-wp-1442340469865.jpeg

«Στικάκι» με στοιχεία που αφορούν σε οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην δράση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με την λίστα Λαγκάρντ φέρεται να έδωσε στους έλληνες Εισαγγελείς την περασμένη Παρασκευή ο Ερβέ Φαλσιανί.

Ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC ανανέωσε σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού του με τους εισαγγελείς για μετά τις εκλογές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οκτώ συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ερευνούν οι Εισαγγελείς που έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλσιανί μετά από υλικό που τους παρέδωσε σε «στικάκι», κατά τη διάρκεια της 9ωρης κατάθεσης του στην πρεσβεία μας στο Παρίσι. Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση δράση εγκληματικής οργάνωσης που καταγγέλλεται πως στοχευμένα «ξέπλενε» παράνομο χρήμα.

Το σύνολο του υλικού που έθεσε υπόψιν των Εισαγγελέων ο κρίσιμος μάρτυρας θα αξιολογηθεί από τους διενεργούντες την έρευνα, ωστόσο όπως αναφέρουν νομικές πηγές ήδη φαίνεται πως από το ηλεκτρονικό αρχείο που έχουν στα χέρια τους οι Εισαγγελείς προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρείες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή- μεταφορέα στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Να σημειωθεί πως πριν το ταξίδι τους στο Παρίσι οι Εισαγγελείς απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συγκεκριμένου προσώπου που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, ενώ αντίστοιχα αιτήματα αναμένεται να σταλούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μη χάσετε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου. Ο Ερβέ Φαλσιανί ανοίγει τα χαρτιά του για τη λίστα Λαγκάρντ.

http://www.efsyn.gr/arthro/stoiheia-gia-okto-prosopa-apo-stikaki-falsiani