Υπουργικά από τη Φολκσβάγκεν

wpid-wp-1443204602765.jpeg

♦ Ο Κυριάκος ψηφίζει βέβαια για πρόεδρο της Ν.Δ. τον εαυτό του, η Ντόρα όμως ψηφίζει Μεϊμαράκη και ο επίτιμος τον Τατούλη.

♦ Ας το διαψεύδει! Πράγματι ο Σαμαράς δέχτηκε τον Βορίδη και του έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

♦ Υπάρχει μάλιστα φωτογραφία από τη συνάντηση, όπου κρατάει τσεκούρι ο Σαμαράς.

♦ Στις περικοπές συντάξεων και στη φορολογία η σύγκριση δείχνει ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν κατακλέψει το πρόγραμμα Λεβέντη.

♦ Ευτυχώς μας καθησύχασε εντελώς το υπ. Οικονομικών, που είπε ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι πλέον όσων προβλέπονται από το Μνημόνιο.

♦ Τι έγινε η προεκλογική «λείανση»; Ετσι θα το φάμε το αγγούρι;

♦ Είχαμε την τρόικα που έγινε κουαρτέτο και τώρα μπαίνει και πέμπτο άτομο και γίνεται «κουιντέτο»! Με πιο απλά λόγια, όσο νυχτώνει το Μνημόνιο μεγαλώνει.

♦ Αν κριθεί από τις αντιδράσεις, πιο πολύ η φοροκαταιγίδα θα πλήξει Τρέμη, Πρετεντέρη, Κοσιώνη, Μπάμπη.

♦ Εχουμε σοβαρότατες εξελίξεις στην επανακαταμέτρηση ψήφων που ζήτησε ο Λαφαζάνης. Η απόσταση για να μπει η Λαϊκή Ενότητα στη Βουλή δεν είναι πια 7.000 ψήφοι, αλλά 17.000.

♦ Οχι, δεν είναι μαύρο αυτό που έγινε στην ERTopen. Είναι οι 50 αποχρώσεις του μαύρου.

♦ Ο Μάρκος Μπόλαρης δεν είναι «άλλη περίπτωση από τον Δ. Καμμένο». Απλώς δεν υπήρχε περίπτωση να διώξουν δύο υπουργούς σε 48 ώρες. Θα ήταν όχι μόνο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και διαγαλαξιακό.

♦ Βγάζουμε τόσο χάλια κυβερνήσεις γιατί βαριούνται να ψάξουν στο Google λίγα λεπτά τι μέρος του λόγου είναι ο κάθε υποψήφιος για υπουργοποίηση.

♦ Αν πάντως διώχνανε τον Μπόλαρη, είχαν έτοιμο άλλον υπουργό στη θέση του, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. Τον Λοβέρδο.

♦ Πασόκος είναι κι αυτός που αντικατέστησε τον Δ. Καμμένο. Γενικά το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερους υπουργούς σε αυτή την κυβέρνηση από όσους Πασόκους είχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981.

♦ Συνελήφθη η Θεοδώρα Τζάκρη για τα φουγάρα που ζήτησε να ανάψουν στη βιομηχανία. Χθες κιόλας άναψαν και ντουμάνιασαν κι έβγαζαν περισσότερους ρύπους και από τη Φολκσβάγκεν.

♦ Την ίδια απάτη που έκανε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με τις μετρήσεις των ρύπων και τα πειραγμένα κοντέρ κάνουν οι Γερμανοί και με το ελληνικό χρέος.

♦ Το επονείδιστο χρέος είναι πολύ μικρότερο, αλλά έχουν πειράξει τα κοντέρ, τα οποία δείχνουν αυτά τα τεράστια νούμερα που δήθεν χρωστάμε. Ζωή, τα διαβάζεις;

♦ Οι Γερμανοί δεν έχουν πειράξει μόνο το κοντέρ για τους ρύπους, αλλά όλα τα κοντέρ του αυτοκινήτου. Εχω ένα Φολκσβάγκεν δεκαετιών, τρέχω με 20-30 χιλιόμετρα και δείχνει ότι τρέχω με 220-230 και με γράφουν οι τροχονόμοι συνέχεια.

♦ Κανένας δεν αγοράζει πια τη συγκεκριμένη μάρκα. Γι” αυτό, στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ ζήτησε από τον Τσίπρα τα νέα υπουργικά και βουλευτικά αυτοκίνητα να είναι Φολκσβάγκεν, γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει η αυτοκινητοβιομηχανία.

♦ Απαίτησε επιπλέον η καγκελάριος να πληρώσει η Ελλάδα τα 18 δισ. ευρώ της ζημιάς που προκάλεσε η εταιρεία, γιατί είμαστε προτεκτοράτο της Γερμανίας. Ζωή, βάλ” τα κι αυτά στο χρέος.

http://www.efsyn.gr/arthro/ypoyrgika-apo-ti-folksvagken