Eλληνα πολίτη, οι καταθέσεις σου δεν είναι 100% ασφαλείς!

wpid-wp-1442211443338.jpeg

Eλληνα πολίτη, οι καταθέσεις σου δεν είναι 100% ασφαλείς!

Αυτό παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην υπουργός που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.

Τόνισε ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης προέκυψε εξαιτίας της Ν.Δ. η οποία έκανε να πάντα για να υπάρχει bank run (τραπεζικός πανικός), τροφοδοτώντας τα σενάρια Grexit και απώλειας των καταθέσεων, πρακτική που όπως είπε υποβαθμίζει το επίπεδο της πολιτικής. «Δεν μπορεί πολιτικοί που ευθύνονται γι’ αυτό το φαινόμενο, να λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι που έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι 1-1-16, οι τραπεζικές καταθέσεις θα είναι 100% ασφαλείς και εφόσον περάσει ο σκόπελος της πρώτης αξιολόγησης και γίνει ρύθμιση του χρέους τότε, εφόσον δεν έγινε ήδη το Grexit, δεν θα γίνει ποτέ.

Σημείωσε δε, πως από τη στιγμή που υπήρχαν πολύ ισχυρές δυνάμεις, που επεδίωκαν την πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για παραδειγματισμό άλλων χωρών, όπως η Ισπανία, «όποιος κι αν ήταν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από τον Γενάρη, τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο διαφορετικά γιατί θέλανε να φανεί ότι μια κυβέρνηση αριστεράς δεν μπορεί να πετύχει».

http://kourdistoportocali.com/post/46819