Λαδωμένοι και οι Γερμανοί από τις μίζες των εξοπλιστικών

wpid-wp-1443678418616.jpeg

Όσο περισσότεροι μάρτυρες μιλούν για τις μίζες των εξοπλιστικών, τόσο περισσότερο ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής και οι διαδρομές του μαύρου χρήματος το οποίο δεν κατέληγε μόνο σε Έλληνες πολιτικούς αλλά και σε ξένους.

Από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στην υπόθεση των υποβρυχίων προκύπτει ότι η πολυδαίδαλη διαδρομή των χρημάτων από τις μίζες κατέληγε και σε Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι βρέθηκαν σε καθεστώς πανικού όταν η ελληνική δικαιοσύνη άρχισε να ξεδιπλώνει τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών. Ένας από τους ανθρώπους κλειδιά στη Γερμανική βιομηχανία το όνομα του οποίου φιγουράρει και στην περίφημη ΟΜΑΔΑ ΚΥΚΛΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ που κανόνιζε τις μίζες για τα οπλικά συστήματα είναι αυτό του Hermann Graf von Pückler.

O von Pückler ήταν κομματικός φίλος του Franz Josef Strauss και μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της εταιρείας Eurotechnik GmbH. Είχε γίνει γνωστός ως μεσάζων για να κλείνουν δουλειές για τη γερμανική βιομηχανία στο εξωτερικό.

Και βέβαια ήταν ο άνθρωπος που χρηματοδοτούσε τις προεκλογικές εκστρατείες Γερμανών πολιτικών μεταξύ των οποίων ο Μάρτιν Σούλτς και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις του Σρέντερ με το σύστημα και τη διακυβέρνηση Σημίτη και ο ρόλος που έπαιξε ο Γερμανός πρώην καγκελάριος για να μπει η Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε.

image

http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/629692/ladomenoi-kai-oi-germanoi-apo-tis-mizes-ton-exoplistikon