Game Of Thrones

wpid-wp-1443701596765.jpeg

Την εποχή που ο  Στέφανος Τζουμάκας έκανε τον δηλητηριώδη απολογισμό του πασοκικού έπους:

- Σπαταλήσαμε-οι Πασόκοι- την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή!

δεν μπορούσε να φαντασθεί πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρούσε να συμπτήξει τα παραπάνω σε μια 2ετία. Τελικά από τους πασόκους μόνο ο Ακης την πλήρωσε και όπου νάναι κι αυτός θα επιστρέψει ελεύθερος στην Αρεοπαγίτου λόγω ηλικίας.

Η πιο επικερδής επένδυση λοιπόν στην Κολομβία των Βαλκανίων είναι η πολιτική. Κι επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις ελέγχουν και την Δικαοσύνη δεν τρέχει κάστανο. Ακόμη και όταν το αντίπαλο κόμμα έλθει στην εξουσία κόρακας-κοράκου μάτι δεν βγάζει και το πάρτυ της ανομίας και ατιμωρησίας συνεχίζεται.

Καμμιά σχέση δεν έχουν τα παραπάνω με την απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει υπουργό επί των Επενδύσεων τον Νίκο Παππά και Υπουργό επί των Τραπεζών τον Γιάννη Δραγασάκη. Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν στο άκουσμα των παραπάνω αναθέσεων να χαρακτηρίσουν τον Νίκο, Κουτσόγιωργα-άλλοι τον προήγαγαν σε Ακη Τσοχατζόπουλο του Αλέξη, με την καλή έννοια.

image

Φυσικά και εννοούν την πρώτη περίοδο του Ακη που ήταν ένας έντιμος αγωνιστής που μόλις είχε επιστρέψει από την Γερμανία με την παλιά σακαράκα του και έπαιρνε δουλειές σαν μηχανικός στην Αθήνα.

Η πρεμούρα μάλιστα του Αλέξη να χρήσει τον Παππά και τον Δραγασάκη επί των επενδύσεων και επί των Τραπεζών αντίστοιχα και μάλιστα στην Νέα Υόρκη βρισκόμενος καταδεικνύουν την βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι οι επενδυτές συνωστίζονται στα σύνορα σαν Σύροι μετανάστες.

Το τι σημαίνει υπουργός Επί των Επενδύσεων είναι κάπως ομιχλώδες αλλά είμαστε βέβαιοι πως ο Νίκος θα βρει τον τρόπο να προσδώσει μια πνευματώδη οντότητα στο νέο του πόστο ώστε η Ελλάδα να γίνει ελκυστική στους επενδυτές.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα του προτείναμε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες αποπλάνησης που διαθέτει η χώρα μας για να ελκύει το χρήμα. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ο υπουργός επί των επενδύσεων είναι να καλεί για παράδειγμα δύο φορές το χρόνο στην Αθήνα τους πιο φραγκάτους επενδυτές και τους εκπροσώπους των πιο ισχυρών funds του πλανήτη σε συνεργασία με το Forbes για παράδειγμα.

Με την βοήθεια του Γιάννη Ρουμπάτη και των οξυδερκών Ελλήνων πρακτόρων της ΕΥΠ θα φροντίζει να έχει στην διάθεσή του ένα περιεκτικό βιογραφικό του καθενός-το οποίο θα εστιάζει στις αδυναμίες, ακόμη και στα βίτσια του.

Ο υπουργός σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των ναών της νυχτερινής Αθήνας αλλά και των μαστροπών πολυτελείας θα αναλαμβάνει να ξεναγεί τους επενδυτές στην νυχτερινή Αθήνα ενώ θα τους πασσάρει και την αντίστοιχη συνοδεία.

image

Η αρμοδιότητα του υπουργού επί των Επενδύσεων στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει διαφορετικό αντικείμενο και περιεχόμενο. Οσο αφορά τους Ελληνες επενδυτές, οι περισσότεροι έχουν τα φραγκουά έξω και επειδή γνωρίζουν τι εστί ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να βάλουν δεκάρα τσακιστή. Ο Ελληνας Επενδυτής επί ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο σπάνιος από το νερό στην Αρη και την νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο.

Το μόνο που εκλιπαρούν οι Ελληνες επενδυτές είναι να τους χαριστούν τα θαλασσοδάνεια καθώς τρέμουν στη ιδέα ότι τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεών τους θα περάσουν στον έλεγχο ξένων σχημάτων με αποτέλεσμα οι δικοί μας διαπλεκόμενοι να χάσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο μεγαλύτερος τρόμος έχει ενσκήψει στους εγχώριους μηντιάρχες, αυτούς τους αθλίους επενδυτές της κακιάς ώρας οι οποίοι τρέμουν στην κυριολεξία την επόμενη μέρα και κωλογλείφονται με το Μαξίμου μπας και διαγραφούν τα δάνειά τους πριν αυτά περιέλθουν στο χαρτοφυλάκιο των ξένων εταιρειών.

Αυτό σημαίνει υπουργός επί των Επενδύσεων αλά ελληνικά. Ποιος σοβαρός άνθρωπος όμως θα επενδύσει στην Ελλάδα του χυδαίου πελατειακού κράτους.

Αλλωστε τα λιμάνια της χώρας είναι εδώ και καιρό στα χέρια των ντόπιων βαρόνων-αυτοί τα ελέγχουν.

Στις Σκουριές βλέπετε τι γίνεται, στο Ελληνικό οι βλαχοδήμαρχοι υποδύονται τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος στον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ίδιο και πάει λέγοντας.

Αρα επενδύσεις από νέο χρήμα μην περιμένετε. Αυτό που θα καταλήξει να κάνει ο Νίκος Παππάς θα είναι τροχονόμος στα φραγκουά του ΕΣΠΑ τα οποία τα ξεκοκκαλίζουν τα εγχώρια λαμόγια-ανάμεσά τους πολλοί μηντιάρχες.

Για τέτοιους επενδυτές μιλάμε.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών των ληστρικών φόρων, ΦΠΑ και χαρατσιών βρίσκονται σε εξέλιξη βυζαντινές ίντριγκες και πάθη με πρωταγωνιστές τους Τσακαλώτο-Χουλιαράκη που από καθηγητές σε σπασίκλες (nerds και οι ίδιοι)-βρέθηκαν αγκαλιά με  εξουσία και την κάβλα της. Καθότι για πολλούς υπουργούς Οικονομικών του Μνημονίου καθώς και τους συμβούλους τους, η εξουσία του συγκεκριμένου υπουργείου υπήρξε αφροδιακή άσε που είδαν και τόση μαζεμένη χαρά στα σκέλια τους.

Ο Χουλιαράκης και ο Τσακαλώτος, όπως έγραψε και ο πάντα αποκαλυπτικός Βηματοδότης, δεν μιλιούνται καν. Τόσο τρυφερές είναι οι μεταξύ τους σχέσεις. Το μόνο κοινό είναι σαδιστική εμμονή στην φορολόγηση του μαλάκα ψηφοφόρου, στα χαράτσια, στην ηδονής της φοροεπιβολής η οποία στην εποχή των Μνημονίων έχει κατασταλτικό χαρακτήρα.

image

Το υπουργείο Οικονομικών από την εποχή του Παπακωνσταντίνου ακόμη ήταν ο ναός της Ιντριγκας, των εξουσιολάγνων και των παθών που κουβαλούσε το σαρκίο τους.

Πως να ξεχάσεις τους ανεκδιήγητους συμβούλους των υπουργών οι οποίοι φρόντιζαν να νομιμοποιούν τα χαράτσια ώστε να μην μπορούν να καταπέσουν στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ολόκληρος στρατός από καλοπληρωμένους νομικούς συμβούλους ασελγούσε όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος των εκατομμυρίων ηλιθίων φορολογουμένων.

Τα ίδια σκατά κάνουν και οι τωρινοί, οι οποίοι αφού πέρασαν τις πρώτες μέρες στην εξουσία υποδυόμενοι τις αθώες παρθένες στην συνέχεια βούτηξαν σαν την μύγα στο σκατό στο μέλι της εξουσίας.

Πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα για τους αριστερόστροφους κώλους τους, διορισμοί των συγγενών τους, ασυλία στους διεφθαρμένους του Δημοσίου οι οποίοι αποτελούν τους νέους Συριζοφρουρούς-βλέπε πρασινοφορυρούς.

Και δεν φτάνει που τους πληρώνουμε ακριβά, ο Τσακαλώτος προετοιμάζει ψυχολογικά την πλέμπα για το κούρεμα των εγκλωβισμένων καταθέσων-σε περίπτωση που δεν ανακεφαλαιοποιηθούν εντός του 2015 οι τράπεζες.

Λες και είναι υπεύθυνοι οι ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι να τρέξουν την ανακεφαλαιοποίηση. Μάλιστα τα παπαγαλάκια του υπ. Οικονομικών χτυπιούνται ότι το κούρεμα θα αφορά καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Αυτό που δεν λένε (και το προβλέπει το Μνημόνιο) είναι πως αρκεί μια υπογραφή υπουργού για να κουρευτούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Ακόμη και από 5.000 ευρώ!

http://kourdistoportocali.com/post/47228