O Πρόθυμος Aυτοφωράκιας

wpid-wp-1443676584687.jpeg

Πόσο ακριβά πρέπει να πληρώσει μια χώρα το τίμημα της προσωπικής ματαιοδοξίας; Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την ματαιοδοξία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι στην ουσία ο Καραμανλής αυτός που φρόντισε να ανδρωθεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας (ακόμη και με ιδιαίτερα μαθήματα στην Ραφήνα) ώστε να νικήσει τον Σαμαρά και να πάρει ο ίδιος την εκδίκησή του για όσα αυτονόητα υποστήριζε ο Στουρνάρας για τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο Τσίπρας με τις πλάτες του Καραμανλή οδήγησε την χώρα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και στην συνέχεια έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υπερυπουργό και στενό φίλο του Καραμανλή, Προκόπη Παυλόπουλο.

Είναι ο Καραμανλής αυτός που πίεσε τον Σαμαρά να παραιτηθεί και στην θέση του να αναλάβει ο Μειμαράκης. Στην ουσία ο Καραμανλής χρησιμοποίησε τον Μειμαράκη σαν προσωπικό του Αυτοφωράκια. Ο Καραμανλής πέρασε γραμμή στον Μειμαράκη να στηριχθεί στη Βουλή από την ΝΔ το Μνημόνιο Τσίπρα-ενώ θα μπορούσε η ΝΔ να δηλώσει απλά παρόν.

Ο Καραμανλής είναι αυτός που χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά τον Μειμαράκη σαν προσωπικό του Αυτοφωράκια.

Ο Καραμανλής ζήτησε από τον Μειμαράκη να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ-παρότι τρώει την σκόνη του Τσίπρα με 7 μονάδες διαφορά.

Ο Καραμανλής τρέμει στην ιδέα ότι η ηγεσία της ΝΔ θα περάσει στην επόμενη γενιά δίχως ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει και να πάρει ρεβάνς από την οδυνηρή πρωθυπουργική του θητεία με τα σκάνδαλα Ζαχόπουλου, τους Πακιστανούς, τις Υποκλοπές, τους υπεριτιμολογημένους Ολυμπιακούς Αγώνας, το Αγιο Ορος, τις αθρόες προσλήψεις, τον νέο δανεισμό και πάει λέγοντας.

Ο Καραμανλής απαιτεί από την ιστορία να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι η ηγεσία της ΝΔ θα περάσει στην επόμενη γενιά.

Γι΄αυτό και ο πόλεμος των καραμανλικών κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνη Γεωργιάδη.

Μέχρι και στον ξάδελφό του Κώστα Καραμανλή (γιο του Αχιλλέα) έπαψε να μιλάει ο Καραμανλής-επειδή ο μικρός στηρίζει τον Τζιτζικώστα.

Αντίστοιχο πόλεμο δέχεται και ο Γεωργιάδης ώστε να μην συμπληρώσει τις 50 υπογραφές.

Ο Καραμανλής μάλιστα κάλεσε στο γραφείο του στην Πλουτάρχου τον Βορίδη και του υποσχέθηκε την ηγεσία της ΝΔ αρκεί να μην στηρίξει τον Αδωνη. Αυτή είναι η γραμμή που περνάει στο πολιτικό συμβούλιο της χαζοΝΔ.

Και από την άλλη χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά τον προσωπικό του Πρόθυμο Αυτοφωράκια Βαγγέλη Μειμαράκη.

Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι ο Μειμαράκης μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης-παρότι και ο ίδιος ο Καραμανλής παραδέχεται ότι ο Βαγγέλας δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα. Για τον Τζιτζικώστα υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ενότητα της ΝΔ-παρότι θα μπορούσε να κερδίσει τον Τσίπρα.

Κι όμως αρκούσε μια δήλωση του Καραμανλή με την οποία θα τιμούσε όλους τους υποψήφιους της ΝΔ, στην οποία θα μπορούσε να λέει ότι είναι θεμιτό και αυτονόητο η νέα γενιά να θέλει να βγει μπροστά αντί o ίδιος να σπαταλιέται σε παρασκηνιακές ίντριγκες.

Αν από κάποιον κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ είναι από την δική του πολιτική ματαιοδοξία.

Μετά από τον πόλεμο που δέχθηκαν τόσο ο Τζιτζικώστας όσο και ο Γεωργιάδης έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν στην δημιουργία κόμματος και να μπουν στην Βουλή. Τα κατάφερε ακόμη και ο Λεβέντης-γιατί να μην τα καταφέρουν ο Τζιτζικώστας και ο Αδωνης. Δεν μπορεί να καταστραφεί η χώρα για να επιστρέψει ο Καραμανλής στο Μαξίμου.

Οσο για τον Αυτοφωράκια Μειμαράκη είναι σίγουρος ότι μπορεί να αντέξει μία ακόμη ήττα είτε από τον Τζιτζικώστα, για την ηγεσία της ΝΔ, είτε απο τον Τσίπρα σε περίπτωση που έχουμε σύντομα εκλογές;

Αυτή είναι η φιλοδοξία του-να μείνει στην Ιστορία σαν ο Αυτοφωράκιας του Καραμανλή;

http://kourdistoportocali.com/post/47224