Συναγερμός στην Ευρώπη για νέα τρομοκρατική επίθεση πριν την Πρωτοχρονιά

wpid-wp-1451154935715.jpeg

Για αυξημένο κίνδυνο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, πριν την Πρωτοχρονιά, προειδοποιούν «φίλα προσκείμενες» προς τις αυστριακές αρχές μυστικές υπηρεσίες.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Όπως αναφέρει το Reuters, η βιεννέζικη αστυνομία, επικαλούμενη «φίλα προσκείμενες μυστικές υπηρεσίες» εξέδωσε προειδοποίηση προς πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την πιθανότητα «επεισοδίου με πυροβολισμούς ή βομβιστικής επίθεσης» στην Ευρώπη, πριν την έλευση της νέας χρονιάς.

«Έχει αναφερθεί πλήθος πιθανών ονομάτων εν δυνάμει δραστών, οι οποίοι έχουν ήδη ελεγχθεί αλλά η έρευνα – βάσει αυτών των ελέγχων – δεν έχει προσώρας αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας της Βιέννης.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα εστάλη αυτή η προειδοποίηση αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την «κατανόησή» τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, «ιδίως σε εκδηλώσεις και κυκλοφοριακούς κόμβους» και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

Η προειδοποίηση έρχεται έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπου 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/655117/synagermos-stin-eyropi-gia-nea-tromokratiki-epithesi-prin-tin-protoxronia