BOMBA!! Φέρνουν τον Οτσαλάν…

wpid-wp-1451151574786.jpeg

Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, και να εκτονωθεί η κατάσταση που επικρατεί εδώ και μήνες στην Τουρκία, με το κουρδικό πρόβλημα, ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν.


     style="display:inline-block;width:250px;height:250px"
     data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
     data-ad-slot="5336220628">


Το σενάριο αυτό πάντως επιβεβαιώνει δημοσίευμα του περασμένου Μαΐου, από τουρκικές εφημερίδες, ότι ο αρχηγός της ΜΙΤ, ο Hakan Fıdan δεξί χέρι του Ερντογάν, είχε επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί και είχε μυστικές συνομιλίες μαζί του.
Τα αγκάθια στο όλο εγχείρημα είναι ότι από την μια εκφράζονται έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο καθώς πολλοί, ακόμα και στο κόμμα του Ερντογάν εξακολουθούν να θεωρούν τον Οτσαλάν, κοινό εγκληματία. Ενώ από την άλλη οι Κούρδοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να “κάτσουν στο ίδιο τραπέζι” για συνομιλίες με τον Ερντογάν, το καθεστώς του οποίου θεωρούν ως το χειρότερο που έχει υπάρξει εναντίον τους.

Αγκάθι όμως αποτελεί και ο ίδιος ο Οτσαλάν, καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος αν μετά από αυτή την στροφή πολιτικής που έκανε θα εξακολουθήσει να έχει την συμπάθεια του Κουρδικού λαού.

http://www.makeleio.gr/?p=509798