Βόμβα! Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο…

wpid-wp-1455913181675.jpeg

Σε «πόλο έλξης» μεταναστών επιχειρεί να μετατρέψει το Καστελόριζο η Τουρκία, καθώς μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί από τα παράλια της, στο νησί, τουλάχιστον 600 μετανάστες και πρόσφυγες.

Η ραγδαία αύξηση εισροής μεταναστών στο Καστελόριζο, ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την εμπλοκή της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, είναι η πρώτη φορά από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης  που παρουσιάζεται τέτοια μετακίνηση στην εν λόγω περιοχή, κίνηση που αποδεικνύει ότι η Τουρκία επιχειρεί να πιέσει την Ελλάδα, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής η δύναμη του ΝΑΤΟ, παραμένει αδρανής στο Αιγαίο.

Η παθητικότητα που παρουσιάζει η συμμαχική δύναμη, οφείλεται επίσης σε ενέργειες της Τουρκίας, για αμφισβήτηση της Ελληνικής Εθνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Ωστόσο παρότι η Τουρκία θεωρεί, πως θα «πλασάρει» τις επιθυμίες της μέσω του ΝΑΤΟ και θα μετατρέψει το Καστελόριζο σε αποικία μεταναστών, μάλλον έχει άγνοια για την άριστη αστυνόμευση της περιοχής.

Τώρα το ζήτημα είναι, αν η Ελλάδα θα μπορέσει να κρατήσει μια ισχυρή αντίσταση απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας, η οποία βρίσκει «συμμάχους» στην Γερμανία.

image

http://attikanea.blogspot.com/2016/02/blog-post_146.html