Ζήτησαν 2.400 ευρώ για τουαλέτα ΑΜΕΑ σε προσφυγικό καταυλισμό!

wpid-wp-1458250414738.jpeg

«Οσκαρ» αναλγησίας από επιτήδειους οι οποίοι επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι την αναπηρία μιας μικρής προσφυγοπούλας, αλλά και βραβείο ανθρωπιάς στους μηχανικούς του ελληνικού στρατού ξηράς οι όποιοι φρόντισαν για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης για το τετραπληγικό κορίτσι, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μαλακάσας.

Εκεί όπου μεταφέρθηκε την Πέμπτη το πρωί η μικρή μαζί με την οικογένεια της. Αμέσως διαπιστώθηκε από τον στατιωτικό διοικητή του Κέντρου ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες που έπρεπε να επιλυθούν για την εξασφάλιση της ανθρώπινης διαμονής του κοριτσιού ήταν η πρόσβαση στους χώρους υγιεινής. Αρχικά οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην ενοικίαση ειδικής χημικής τουαλέτας για ΑΜΕΑ.

Όμως προς μεγάλη απογοήτευση των υπευθύνων ο επιχειρηματίας με τον οποίο επικοινώνησαν ζήτησε 300 ευρώ το μήνα για 8μηνη σύμβαση, δηλαδή προκαταβολικά 2.400 ευρώ! Και όταν τα κονδύλια για τα κέντρα φιλοξενίας πέφτουν με το σταγονόμετρο, κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο! Λύση στο αδιέξοδο κ την απανθρωπιά ορισμένων, έδωσε για ακόμα μια φορά το Τμήμα Μηχανικού του Στρατού Ξηράς.

Με εντολή του Συνταγματάρχη Μιχάλη Κλούβα οι άνδρες του μηχανικού είχαν έτοιμη μέσα σε ελάχιστες ώρες ειδική τουαλέτα με ξύλινη ράμπα αναπήρων, χρήσιμη για κάθε πρόσφυγα με κινητικά προβλήματα! Τα συγχαρητήρια είναι περιττά για τους «αφανείς ήρωες» του προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας, που για ακόμα μια φορά επέδειξαν ήθος και επαγγελματισμό.

image

http://www.topontiki.gr/article/163652/zitisan-2400-eyro-gia-toyaleta-amea-se-prosfygiko-kataylismo