Πέφτουν τα τσιμέντα! Στα κόκκινα ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Vid)

wpid-wp-1467402195910.jpeg

«Δεν έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας χθες ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπορεί να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού». Όλοι λίγο πολύ το περιμέναμε γιατί ήταν η φυσική συνέχεια των μεταγραφικών πραγμάτων στον Ολυμπιακό.

Μετά τον Ροναλντίνιο, τον Ρομπίνιο, τον Κακά και τον Ροζίτσκι, ήταν θέμα χρόνου να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» και ο Ζλάταν, ο οποίος είναι πιο Ολυμπιακός και από τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Από μικρό παιδί ονειρευόταν να δει από κοντά τις δηλώσεις του Σιόβα (στα Σουαχίλι) και να βγάλει μια selfie με τον Σάββα του χωριού και τον Κώστα-Νότιγχαμ έξω απ’ τη ΓΑΔΑ.

Τον τελευταίο μήνα είχε βουίξει η πιάτσα ότι ο Σουηδός θα ερχόταν στο λιμάνι αν ο πρόεδρος ικανοποιούσε το βασικό αίτημά του (ζητούσε επιτακτικά την απόκτηση του Λαΐφη): «Ο Ντελιβεράς σας το είχε γράψει πριν από έναν μήνα περίπου, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει κάτι “ακραίο” στον Ολυμπιακό». Το επιβεβαιώνω.

Απλώς όταν διαβάσαμε ότι ο πρόεδρος ετοιμάζεται να κάνει κάτι ακραίο δεν σκεφτήκαμε τον Ζλάταν, αλλά κάτι ακόμα πιο extreme. Ότι είναι στον όγκο επειδή ξεκίνησε την διάσημη «δίαιτα του Πουλίδο» (τρως τα πάντα εκτός από τις μέρες που κάνει χατ τρικ ο Πουλίδο).

Ο «Ντελιβεράς» όμως αλλού το πήγαινε το πράγμα: «Ο Βαγγέλας συζητάει με τον πρόεδρο της Cosco, ο οποίος διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ και τίποτε δεν είναι απίθανο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε την κίνησή του πηγαίνοντας στο Μαξίμου να συζητήσει, όχι για να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως νόμιζαν οι περισσότεροι, αλλά για να πάρει το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό και να μιλήσει με τους Κινέζους». Μάθαμε επιτέλους τι γύρευε στο Μαξίμου ο πρόεδρος.

Πήγε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν η χώρα έχει επαρκή αντισεισμική θωράκιση για να αντέξει τον σεισμό 7 Ρίχτερ που θα προκαλούσαν οι οπαδοί του Θρύλου στην υποδοχή Λαΐφη-Ιμπραΐμοβιτς. Ο Τσίπρας του έδωσε το Ok και έτσι οι μεταγραφές του Κύπριου παικταρά και του αναπληρωματικού του Πουλίδο από τη Σουηδία προχώρησαν.

Οι Κινέζοι φίλοι μου είχαν σοβαρό λόγο για τον οποίο καίγονταν τόσο πολύ για την ολοκλήρωσή της μεταγραφής του Ζλάταν: «Το σενάριο με τον Ζλάταν δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι Κινέζοι θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο και το κάνουν με επιστημονικό τρόπο». Αυτό να λέγεται.

Αν οι Κινέζοι θέλουν να το κάνουν με επιστημονικό τρόπο, απευθύνθηκαν στη σωστή ομάδα. Γιατί στον Ολυμπιακό θα βρουν πιο πολλούς επιστήμονες και από τη NASA.

Αρκεί να δεις μια φωτογραφία του διευθυντή facebook και pinterest του Ολυμπιακού για να καταλάβεις ότι μιλάμε για μυαλό πιο σπουδαίο και απ’ τον Στίβεν Χόκινγκ. Σου λύνει τη θεωρία των Πάντων (Τάσων Πάντων) σε δέκα λεπτά.

Ήταν τόσο καταιγιστικές οι εξελίξεις που και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θεωρούσαν πλέον την απόκτηση Ζλάταν δεδομένη: «Ένας γνωστός μου Ολυμπιακός μου είπε χθες την κορυφαία ατάκα: “Ας έρθει ο Σουηδός στο λιμάνι και άσε τους άλλους να πανηγυρίζουν που πήραν τον Μπακασέτα και τον Ιμπάρμπο. Θα μπαίνει μέσα στο Καραϊσκάκη ο παικταράς και θα πέφτουν τα τσιμέντα”». Θα ναι μια άβολη στιγμή αυτή.

Γιατί φανταστείτε να είναι διαιτητής ο Κύζας και να δει τα τσιμέντα να πέφτουν στο Καραϊσκάκη. Θα δώσει πέναλτι και αποβολή στον αρχιτέκτονα και θα διαταραχτεί το 50%-50% που επιθυμεί διακαώς ο Σάββας.

Όσο για το χθεσινό ρεπορτάζ του sdna.gr «Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» μην σας απογοητεύει. Πρόκειται για καραμπινάτη παραπληροφόρηση. Γιατί ο Ιμπραΐμοβιτς που πήρε ο Μουρίνιο στη Μάντσεστερ δεν είναι ο Ζλάταν, αλλά ένας ξάδερφος του. Ποιος; Είναι απ’ το χωριό δεν τον ξέρετε.

Ο πραγματικός Ζλάταν προβάρει ήδη τα «ερυθρόλευκα» όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που εξασφάλισε ο φίλος μου ο «Κοπτοράπτης».

Πηγή