Ο Τσακαλώτος απορεί με τους δανειστές που δεν κατανοούν τον μεταρρυθμιστή Δρίτσα

wpid-wp-1467479035406.jpeg

Σοκαρισμένος ο Τσακαλώτος από την παγίδα θανάτου που του ετοιμάζουν οι μερακλήδες δανειστές προσπαθεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το πρόγραμμα που υπέγραψε η κυβέρνηση και φυσικά ο ίδιος δεν εφαρμόζεται. Ο Τσακαλώτος λοιπόν έγραψε μια 10σέλιδη επιστολή με την οποία εκφράζει την ενόχλησή του για την στάση των τεχνικών κλιμακίων στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, και την απηύθυνε προς τους επικεφαλής των θεσμών.

Ο Τσακαλώτος στην επιστολή του απορεί που οι δανειστές δεν αντιλαμβάνονται την θέληση και το πείσμα του μεταρρυθμιστή υπουργού Δρίτσα και των υπολοίπων ανοιχτόμυαλων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Mega, στο κείμενο των 10 σελίδων, το οποίο απευθύνεται προς τους Μοσκοβισί, Τόμσεν, Ρέγκλινγκ και Κερέ, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι τα τεχνικά κλιμάκια εγείρουν συνεχώς νέες παράλογες απαιτήσεις, ζητούν ακύρωση ψηφισμένων από την ελληνική Βουλή νόμων και επιχειρούν ευθείες παρεμβάσεις στην ελληνική νομοθεσία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος εν όψει και του νέου γύρου συζητήσεων με τους θεσμούς που θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.


Πηγή