Πρόσφυγες: Ζούμε χειρότερα από τα ζώα (Βίντεο)

wpid-wp-1458246525182.jpeg

image

Ενας δράμα που δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να το περιγράψεις βιώνουν όλες αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης. Αποτέλεσμα της τραγικής αυτής κατάστασης είναι άλλα παιδάκια να νοσηλεύονται από ηπατίτιδα ενώ σήμερα ένα βρέφος μόλις 6 μηνών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εξ αιτίας των προβλημάτων που του δημιούργησε η ασιτία.
Είναι συγκλονιστικά τα όσα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Ακούμε μια ετοιμόγεννη νεαρή κοπέλα να εκφράζει την αγωνία της στο ενδεχόμενο να φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή μέσα στις λάσπες με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής. «Χάνουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά μας, κάτω απ’ αυτή την πίεση»,  μας λέει ένας πρόσφυγας που συμπληρώνει: «αυτός δεν είναι τρόπος ζωής ανθρώπων. Σε οποιαδήποτε φάρμα  ζώων είναι καλύτερα από εδώ».
Δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι παραπάνω εμείς. Αλλωστε οι εικόνες στο βίντεο κραυγάζουν την τραγωδία που βιώνουν τα θύματα του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού καθώς και την ουσιαστική αδιαφορία του αστικού κράτους σ’ αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

image

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2016/03/blog-post_434.html