Οι μαθητές ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα ψήφο στα 13 

wpid-wp-1468253050934.jpeg

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση των Ομάδων Διαβούλευσης της «Βουλής των Εφήβων». Ο πρωθυπουργός μονοπώλησε σχεδόν την προσοχή των παιδιών που συνωστίστηκαν γύρω του για να βγάλουν μαζί του selfie. Κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και με τη Λιάνα Κανέλλη και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Πολλοί μαθητές μπέρδευαν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σάκη Ρουβά και τον ρωτούσαν τι κάνει η Κάτια Ζυγούλη αλλά μάλλον δεν θα αργήσει η μέρα που θα μπει και ο Σάκης στη Βουλή, ώστε να πληρωθούν οι γραφές.
Επίσης, οι μαθητές ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα -παράλληλα με την ψήφο στα 13- να περάσει κι ένα νόμο να απαλλάσσονται οι μετανάστες από την στρατιωτική θητεία, γιατί δεν λέει να έρθεις από το Λονδίνο να ψηφίσεις τον Νίκο Φίλη και να βρεθείς αγγαρεία στα μαγειρεία του στρατοπέδου.
Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.