Διαρροές για αιφνίδιες συλλήψεις μηντιαρχών

wpid-wp-1468237159735.jpeg

Πληροφορίες για σύλληψη μηντιάρχη διαρρέουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Γενικά το τοπίο των ΜΜΕ είναι εκρηκτικό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) άσε που οι ταλαίπωροι εθνοπατέρες μας που συμμετέχουν στην Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ αναγκάζονται να μελετούν έγγραφα και να ανοίγουν το στόμα τους (για να κάνουν ερωτήσεις στους τραπεζίτες) καλοκαιριάτικα με τόση ζέστη.

Ξέρετε πόση κούραση είναι για έναν εθνοπατέρα να συμμετέχει σε εξεταστική της Βουλής; Ο υπό σύλληψη μηντιάρχης έχει πολλές ανοιχτές υποθέσεις και σχετικούς φακέλους στην Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση αναζητεί έναν διάδρομο απογείωσης των ποσοστών της ενόψει του σοβαρού ενδεχομένου να έχουμε εκλογές στα μέσα Φθινοπώρου. Με 2-3 μηντιάρχες φυλακή το κλίμα για τον Τσίπρα θα παραπαίμπει στην εποχή που ο Ανδρέας βγήκε όρθιος από το σκάνδαλο Κοσκωτά και κατάφερε στις 10 Οκτωβρίου 1993 να κερδίσει τον Μητσοτάκη επιστρέφοντας από την Κόλαση.

Παρότι ο Τσίπρας είναι σήμερα κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση όπως ήταν εκείνη την περίοδο ο Ανδρέας εκτιμά πως οι συνθήκες χάους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν με τις συλλήψεις 2-3 μεγαλόσχημων στο τέλος της μέρας (και της προεκλογικής περιόδου) θα ενισχύσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μια και ο ίδιος θα μπορεί να εμφανιστεί σαν εξυγιαντής των ΜΜΕ. Τι κι αν ο Βηματοδότης με τον τίτλο Η Εξομολόγηση ενός Συριζαίου θα γράψει:

«Εντάξει, τα κανάλια της διαπλοκής τα κλείσαμε, αλλά τι θα κάνουμε εμείς; Θα ανοίξουμε τα κανάλια της μαφίας;». Το ερώτημα αυτό δεν είναι δικό μου. Ετέθη σε εσωτερική συζήτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το υπέβαλε προβεβλημένος ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας και παρακαλώ όχι διαψεύσεις γιατί θα αναγκαστώ να γράψω το όνομά του και να παραβιάσω αρχές του επαγγέλματός μου.

Η παρέα του υπουργού Προπαγάνδας έχει, όπως μαθαίνω, πάρει τις αποφάσεις της και προγραμματίζει να χορηγήσει μία άδεια στον κομματικό καναλάρχη, βαφτισιμιό του Χαρίλαου, ο οποίος το 1989 (υπενθυμίζω, το «βρώμικο ’89») υπηρέτησε πιστά την επιχείρηση συγκυβέρνησης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ο συγκεκριμένος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ προσέλαβε ως διευθυντή τον επικεφαλής του κομματικού ραδιοφώνου, συνεπικουρούμενο από τον «πρωτομάστορα» του άλλοτε εθνικού εργολάβου και τον «γραμματικό» του κυρ-Φώτη. Η σύνθεση σκοτώνει…»

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν με οδηγό τον Μάο «Πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», ετοιμάζει μια προεκλογική περίοδο δυναμίτη με την Δικαιοσύνη σε ρόλο εξυγιαντή. Το επιχείρημα ότι με πολεμάνε τα συμφέροντα είναι ιδιαίτερα πειστικό-ακόμη και για τους έξω. Ομπάμα και Μέρκελ γνωρίζοντας από πρώτο χέρι υποθέσεις όπως οι μίζες της Siemens σε Ελληνες πολιτικούς και τις μίζες για τα εξοπλιστικά, είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι ο Αλέξης Τσίπρας όταν λέει κάθαρση το εννοεί. Ειδικά εάν δουν να κλείνει φυλακή Ελληνες ολιγάρχες ο πρωθυπουργός θα ανέβει στην εκτίμησή τους.

Ο Τσίπρας λοιπόν είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει την συγκυρία που είναι υπέρ του πριν σταματήσουν να του βγαίνουν τα γούρια…


Πηγή